14-core Intel-processor verschijnt in Geekbench


Recent zijn er details verschenen over een nieuwe mobiele Alder Lake-P Intel processor voor laptops. Deze CPU zou beschikken over 14 cores met 20 threads, een boost-kloksnelheid tot 4.7GHz en onder andere 24MB L3-cache. Verder lijkt er een ingebouwde Iris Xe-grafische chip aanwezig te zijn, welke bestaat uit 96 Compute Units op 1.15GHz.

De behaalde score van 13446 punten in de OpenCL-benchmark staat niet garant voor een krachtige werking, hiermee zitten de ingebouwde Xe-graphics qua prestaties tussen de Radeon RX550-series en de GTX 660 Ti. Ter vergelijking, de mobiele RTX 3060 scoort hier met 90953 punten ongeveer 6-7x beter.

Over Intels 12e generatie Alder Lake-processors zijn niet bijster veel details bekend gemaakt. Wel zouden deze nieuwe processors vanaf september leverbaar zijn, en is er eerder al en afbeelding verschenen van een mogelijke Alder Lake-CPU.Bronnen: BenchLeaks, Geekbench

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.