We gaan van buiten naar binnen! Het is tijd om te kijken wat het beestje aan de binnenkant te bieden heeft. We kunnen ervan uitgaan dat we in een Mid Tower genoeg ruimte krijgen voor ‘grotere’ componenten. Dan heb ik het over bijvoorbeeld een ATX moederbord en wat langere videokaarten. Genoeg praatjes van te voren, het is tijd voor foto’s en meer alinea’s met informatie.

De Aero-1000 heeft dezelfde indeling intern als de Aerocool DS200. Dit is een degelijke indeling waar je comfortabel een mooie build mee kunt neerzeten. De reeks aan HDD en SSD kooien vallen vrijwel als eerste op. Je krijgt de mogelijkheid om vijf 3.5 inch HDDs te plaatsen en twee 2.5 inch SSDs. De HDD brackets zijn voorzien van schroefgaten, zodat je er ook een SSD op kunt monteren.



Het rijtje van HDD en SSD kooien bestaat uit drie kooien in totaal. De middelste kun je verwijderen om langere videokaarten te monteren. Ik heb deze moeten verwijderen om mijn ASUS GTX580 Matrix Platinum te monteren. Dit is eigenlijk iets meer voor het onderdeel inbouwen, maar een lengtemaat met en zonder HDD kooi is altijd fijn om te weten. Met de HDD kooi op zijn plaats kun je kaarten monteren met een lengtemaat van 290mm. Als je ervoor kiest om de HDD kooi te verwijderen, dan kun je een kaart monteren met een lengtemaat van maximaal 420mm. Dit moet me stiekem toch een beetje denken aan de Fury X die vrij recentelijk uitgekomen is. Als we de HBM techniek nog meer in de toekomst gaan zien, met gevolg dat kaarten kleiner worden, dan ben ik zeker benieuwd wat voor effect dit op de behuizingen markt zal brengen. Je kunt er altijd nog genoeg opmerkingen tegenover zetten; after-market koelers, custom PCB design etc. Een gesprek voor misschien een andere keer!

De HDD bracket is zeer simpel te verwijderen. Op de achterzijde kun je twee duimschroeven verwijderen, waarna je de HDD kooi uit de behuizing kunt schuiven. Simple as that!



De meeste gaten in de behuizing zijn voorzien van rubberen grommets. We vinden ook een grote opening in het moederbordtray, zodat je tijdens het bouwen of achteraf nog wat kunt aankloten met je CPU-koeler. We vinden op de achterzijde één 120mm fan met geen optie om deze uit te breiden naar een 140mm fan. Eigenlijk is de Aero-1000 aan de binnenkant een vrij klassieke samenstelling. Het is niet heel bijzonder en we vinden weinig leuke features. Het is meer hoe Rita Verdonk het tijdens haar campagne in 2006 zei: ‘niet links, niet rechts, maar recht door zee.’ Wat probeer ik hiermee te zeggen? Dat er eigenlijk gewoon weinig fout kan gaan, omdat de Aero-1000 een standaard, maar toch zeer degelijke binnenkant oplevert. Naar mijn idee had er nog wel een spannende feature in mogen zitten.



Wel moet ik zeggen dat alle kabels in de behuizing netjes zwart zijn. Niet alleen de kabels die vanaf het front panel komen, maar ook de kabels van de drie 120mm fans. De USB 3.0 19-pin connector is ook in het zwart uitgevoerd, pluspuntje!


Achter het moederbordtray vinden we +/- 1.7cm aan ruimte voor kabelmanagement. Let wel op dat dit direct achter het moederbordtray is, aan de voorkant van de behuizing achter de HDD en SSD kooien bevindt zich meer ruimte. We vinden ook nog wat ankerpunten om tie-wraps te monteren.


In mijn enthousiasme vlieg ik door de behuizing ‘van voor naar achter van links naar rechts’. We gaan toch nog maar even naar de voorkant van de behuizing. Op de bodem vinden we vier verhogingen met rubberen dopjes voor de voeding. En een onderdeel dat normaliter voorin mijn reviews zit, jawel de accessoires!

We komen een zeer uitgebreid pakket tegen aan schroefjes, tie-wraps en een opzetstukje om met een kruiskopschroevendraaier afstandsbusjes te monteren of te verwijderen. Je krijgt standaard veel schroefjes meegeleverd, dus reserves in overvloed!




Ik had tijdens mijn fotosessie nog wat zitten spelen met de maximale lengtemaat voor videokaarten. Dit eigenlijk in de vorm van ‘ahem’ stokbroodmaat. De stokbroden zijn 300mm, dit zou te krap moeten zijn om te passen met de HDD kooi op zijn plaats. Hierbij presenteer ik het eindresultaat voordat we doorgaan naar het inbouwen.



Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu