Het inbouwen met de Aero-1000 is gewoon vrij standaard. Het plaatsen van een ATX moederbord en de overige componenten monteren. Je komt vrijwel met niks in de knoop te zitten. Het plaatsen van een HDD en SSD gaat ook moeiteloos. We kunnen gewoon stellen dat het inbouwen geen complexe theorieën bevat.

Wel is het misschien even interessant om stil te staan bij het inbouwen van waterkoeling. Dit doe ik zoals eerder vermeldt met de Nepton 240M. Het bovenste compartiment verleent zich prima om een 240mm of 280mm waterkoeling te monteren, in mijn geval een 240mm radiator. Zodra het moederbord is geïnstalleerd kan je met gemak nog een radiator monteren in de bovenkant. Ik heb meegeleverde schroefjes gebruikt uit het accessoiresdoosje. Ik heb deze vooraf wel goed gecontroleerd, zodat deze niet de vinnen van de radiator kapot duwen wanneer de schroefjes op hun plek zitten. Dit zou niet alleen zonde zijn van je radiator, maar kan ook een lek veroorzaken. Het is altijd schatten per behuizing wat dit doet, een factor dat meespeelt, is de dikte van de panelen. Heb je een behuizing met vrij dunne panelen, dan kan ik je aanraden om eerst één schroefje te monteren. Je kunt dan zijwaarts meekijken of het schroefje de vinnen aanraakt. Je kunt de schroef ook voorzicht aandraaien en weer verwijderen, op die manier kun je ook zien of de vinnen netjes blijven. Uiteraard is het altijd aangeraden om de meegeleverde schroefjes te gebruiken van je waterkoeling.



Met de ASUS GTX580 Matrix Platinum op zijn plaats moet de HDD kooi verwijderd worden. De kaart is 292.1mm, wat dus net niet past met de kooi op zijn plaats (290mm). Door de kooi te verwijderen kun je wel wat extra verse lucht verwachten vanaf de twee front fans.



Ik maak niet gebruik van alle opslagplaatsen in de Aero-1000, om die reden maak ik dankbaar gebruik van de kooien als opstalplaats voor mijn kabels. De HDD kooien zijn niet zichtbaar door het window, dus kabels kunnen aan de voorzijde wat meer los bungelen in de behuizing. Ik zelf kies voor de schone oplossing, want het oog wil ook wat.


Wat kunnen we zeggen? Het inbouwen is gewoon doen zonder bijzonderheden. Je zult tegen weinig aanlopen waar je het moeilijk mee zult krijgen. Hier is helemaal niets mis mee, gewoon lekker bouwen en alles netjes aansluiten. In een kort tijdsbestek bouw je een mooi en werkend systeem.



Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu