Review: ASRock Fatal1ty H170 Performance

Links: Asrock Fatal1ty H170 Performance productpagina


Een H170 chipset, even iets minder gas geven dat het Z170 platform. Er mogen dan wel geen overklok mogelijkheden aanwezig, dat maakt het platform zeker niet minder interessant. Vandaag gaan we dit gewoon eens gezamenlijk ervaren, wat kun en mag je verwachten van een H170 moederbord?

Als ik terug kijk in mijn reviewlijstje kom ik de H97 Performance tegen van ASRock. Dit moederbord heb ik ergens in 2014 gewonnen via de ASRock facebookpagina. Het is eigenlijk best wel een random verhaal: Ergens in mijn hotelkamer in Turkije kwam een actie voorbij op mijn Facebook muurtje. Normaal sla ik dit soort acties over, maar ik zat lekker op die glazuren pot, dus waarom ook niet? De vraag luidde iets over de einduitslag van het WK voetbal 2014. Zelf kan ik mij omschrijven als een niet voetbal liefhebber, die alleen heel fanatiek is tijdens het EK en WK, en vooral voor de gezelligheid aanwezig is. Volgens mij had ik voorspeld dat onze Deutsche Freunden zouden winnen. Terug van een vakantie kwam ik er achter dat ik gewonnen had. Van het lachen moest ik bijna weer naar het kleine kamertje.

In mijn enthousiasme had ik besloten om een review te schrijven over de ASRock Fatal1ty H97 Performance. Zo gezegd zo gedaan! Nu bijna een jaar later ga ik opnieuw de uitdaging aan, maar dan met de ASRock Fatal1ty H170 Performance, de directe opvolger van het H97 moederbord.

De ASRock Fatal1ty H170 Performance is een ATX moederbord, met zwarte en rode kleuraccenten. De Performance gaat momenteel voor 125 euro over de toonbank. Wat krijg je voor deze prijs, en hoe verhoudt dit zich met het prijsverschil van een Z170 moederbord? Je leest het allemaal in deze review!

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu