Een overzicht van de specificaties van de officiële ASRock website:


Ik kan mij goed voorstellen dat je niet de volledige lijst bekeken hebt. We gaan om die reden wat belangrijke onderdelen toelichten in de specificaties. Zo krijg je een beter beeld van de belangrijkste features. Voor de vragen over de lay-out van het moederbord, vormgeving en overige onderdelen verwijs ik je graag door naar de volgende hoofdstukken.

Het H170 chipset is een kort gewiekte Z170 met wat minder mogelijkheden. Je levert overklokken in, maar ook zit er geen USB 3.1 op. Wel is er een USB 3.0 Type-C poort te vinden op de achterkant van het I/O. De USB controller van ASMedia komen we dus ditmaal niet tegen. Als USB 3.1 een pre is kan je beter nog even verder kijken, veelal zitten deze wel op de Z moederborden.

Wel komen we een Ultra M.2 (32Gb/s) slot tegen voor een M.2 SSD. Dit is misschien wel één van de belangrijkere overwegingen die je neemt wanneer je voor het 1xx platform gaat. Zeker niet onbelangrijk is om op te merken dat er alleen AMD Crossfire ondersteuning is. Met een Nvidia SLI opstelling ga je dus niet ver komen.

De Performance is voorzien van Purity Sound 3, de opvolger van Purity Sound 2 die aanwezig was op de H97 Performance. Ditmaal is deze met een EMI schild (elektromagnetisch schild) beschermd. Op en onder het schild zit een Realtek ALC1150 audiochip en Nichicon condensatoren. De ALC1150 is zeker geen onbekende audiochip en heeft een zeer goede reputatie.

Laten we eens verder gaan naar het uitpakken, zodat we een beter beeld krijgen van de ASRock Fatal1ty H170 Performance.

Over Redactie
Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments