Productpagina be quiet! Dark Rock 3
Productpagina be quiet! Shadow Rock Slim


Ondanks dat ik tal van be quiet! voedingen voorbij heb zien komen de laatste maanden (helaas dat ik niet de apparatuur heb om die goed te testen) is het een tijdje geleden dat ik een be quiet! processorkoeler had gebruikt. Gelukkig komt daar vandaag verandering in!

Koelers van be quiet! komen in drie primaire smaken: Dark Rock, Shadow Rock, en Pure Rock. Mogelijk dat er een steen-liefhebber aan het roer staat bij be quiet!, of dat er een oude rocker de namen bedenkt, maar hoe dan ook heten ze allemaal een variant van ‘Rock’. De budgetlijn “Pure Rock” staat vandaag niet op het menu, maar de mid-range Shadow Rock, en high-end Dark Rock, staan wel op de kaart. Binnen die drie categorieën heb je ook nog subtypes: De Shadow Rock Slim is een slankere versie van de Shadow Rock 2, en de Shadow Rock TOPFLOW is uiteraard een gekantelde koeler met een top-down airflow. Wat de Dark Rock betreft: De Dark Rock 3 van vandaag is de stevige single-tower toren, de Advanced C1 is een iets compactere variant, en de Dark Rock PRO 3 is de gigantische dual-tower.

Het grote verschil tussen de Dark Rock en Shadow Rock serie is dat de Dark Rock een hogere kwaliteit van afwerking heeft, maar wat vooral opvalt zijn de zwarte koelvinnen, iets wat straks duidelijk in beeld zal komen. Mocht je het niet meer volgen met alle sub-modellen, geen paniek: de Shadow Rock Slim in deze review is een standaard afgemeten toren in het 40 euro segment, en de Dark Rock 3 is een iets forsere toren die voor een eurotje of 55 te koop is.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.