De specificaties van de BitFenix website:


In tegenstelling tot veel andere nieuwe behuizingen richt BitFenix zich met deze kast juist op de hobbyisten onder ons die ruimte nodig hebben of graag willen. De Shinobi valt in het zogenaamde ‘Full Tower’ segment en biedt ruimte aan Mini-ITX, mATX, ATX, XL-ATX en E-ATX moederborden.

Aan de achterkant van de kast zijn er opening voor maximaal 9 PCI sloten en geplaatste PCI apparaten kunnen maximaal 334mm diep zijn mét HDD-cage of 487mm zonder. Processorkoelers kunnen tot 181mm hoog zijn, wat betekend dat je echt moeite moet gaan doen om een processorkoeler te vinden die je niet kwijt kan in de Shinobi. Op het gebied van opslag is er ruimte voor 7 3.5” HDDs of 8 2.5” HDDs. Dit laatste gebeurt middels adapters en de 5.25” sloten, waarvan er 5 beschikbaar zijn.

Koeling wordt geregeld middels drie BitFenix Spectre fans die meegeleverd worden in de slots voorop (1x 230mm), boven in (1x 230mm) en achterin (1x 120mm). Deze koeling zou voor gewoon gebruik genoeg moeten zijn, maar deze kast haal je natuurlijk niet om ‘gewoon’ te gebruiken. Er is dan ook meer dan genoeg ruimte om waterkoeling te installeren, iets waar door BitFenix goed rekening mee gehouden is. Aan de voorkant van de kast kan de meegeleverde fan vervangen worden voor 3x120mm fans, achterin kan de 120mm fan vervangen worden voor een 140mm variant en bovenin is er genoeg ruimte om de meegeleverde fan te vervangen voor drie 120mm fans.

Bijzonderheden zijn de SuperCharge poort, waarmee tot 5 keer meer stroom aan je mobiele apparaat geleverd wordt in vergeleken met USB 2.0. Dit betekend dat je je mobiele telefoon, tablet of andere apparatuur een stuk sneller kan opladen in vergelijking met de andere USB poorten. Ook treffen we voorop vier USB 3.0 poorten aan die eventueel ook als USB 2.0 op je moederbord aangesloten kan worden, mocht je niet genoeg USB 3.0 headers hebben.

Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments