Wanneer we kast openen, of nee, eigenlijk daarvoor al, krijg je direct een gevoel van rust. De duimschroeven die gebruikt worden door BitFenix zijn de beste die ik gezien heb en voelen ontzettend luxe aan. Als we dan eindelijk de kast open hebben dan treffen we een zee aan ruimte voor de hardware die we gaan installeren. Direct opvalt zijn de zwarte accenten die gebruikt worden voor bijvoorbeeld de randen van de 5.25″ bays, de bays van de harde schijven en de fans.
Wat niet direct opvalt zijn de rubberen “voetjes’ waar de voeding op staat wanneer deze geïnstalleerd wordt. Dit voelt wat gek aan wanneer de voeding installeert maar zorgt ervoor dat er wat ruimte blijft tussen de behuizing en de voeding, wat met name moet zorgen voor een vermindering van trillingen (en dus geluid) binnen de kast.


Waar vrijwel elke concurrende kast “gewoon” 120mm of 140mm fans meelevert vinden we in de BitFenix maar liefst twee enorme 230mm fans. Deze fans hebben doorgaans een minder hogere rotatiesnelheid nodig om dezelfde hoeveelheid lucht te verplaatsen, wat ook weer moet leiden tot een verminder in het geluid dat de kast maakt.Bijzonderheden treffen we verder niet aan, behalve wellicht dat de USB 3.0 kabels behoorlijk dik zijn (zoals ik ze tot dusverre altijd gezien heb) wat lastiger is als je ze bijvoorbeeld niet gebruikt of wil wegwerken. De kabels zijn ook niet heel flexibel wat het niet gemakkelijker maakt. De ruimte in de kast waar kabels doorheen kunnen lopen zijn mooi afgedekt met een kunststof zwart materiaal waar je kabels doorheen kunnen lopen. Overigens is het ‘t vermelden waard dat SuperCharge poort niet aangesloten wordt op een USB aansluiting, maar in plaats daarvan op een SATA power poort. Je kan deze poort dus niet gebruiken om data over te laten lopen, maar enkel om je USB apparatuur op te laden.


Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments