Review: BitFenix Spectre Pro LED Red Collection

Productpagina @ BitFenix.com
pricewatch: BitFenix Spectre Pro Led Rood, 230mm

In de laatste maanden heb ik twee maal een review gepost van de BitFenix Spectre Pro, eerst de 120mm Red led variant, en iets later de 120mm Green led variant. Met een fijne werking en mooie looks heb ik deze ventilatoren de laatste maanden steeds meer en meer gebruikt, en heb ik ook een aardige stapel liggen voor aankomende. Echter toen ik mij onlangs realiseerde dat ik inmiddels alle maatvoeringen van de rode variant tegelijk in huis had leek het mij leuk een review te doen van de hele rode collectie te samen. Er is uiteraard maar zo veel wat je kan laten zien van een individueel ventilatortje, en door ze samen te voegen kunnen jullie in één keer over vier producten oordelen en hoef je geen 4 zeer vergelijkbare reviews te lezen. Samenvoegen vereist uiteraard dat er sterke overeenkomsten zijn, en die zijn er ook absoluut. Hoewel de uitstraling per ventilator wel wisselt zijn ze in gebruik grotendeels op dezelfde wijze te beschrijven.

In deze review zal ik de BitFenix Spectre Pro (Red) LED onder de loep nemen, in de 120, 140, 200 en 230mm variant. Naast een versie met rode leds zijn ze ook beschikbaar met groene, blauwe, of witte leds. Ook is er een “All White” variant met dezelfde led kleuren, maar met een geheel wit frame voor builds met witte behuizingen. Er bestaat ook een Spectre Pro zonder leds, wederom in het wit en zwart, en er bestaan van deze ook PWM varianten. Mocht je nog niet genoeg te kiezen hebben bestaat er ook nog de Spectre niet-Pro reeks, met wederom vele soorten en maten ventilatoren. Van enkele non-Pro 120mm varianten had ik in het verleden ook al reviewtjes gemaakt. De Pro versie is welliswaar ietsje duurder, maar de wat zwaardere prestaties, naast de extra stevigheid en de wat uniekere looks, maken de Pro variant toch mijn favoriet.

Voor ik aan de review begin wil ik graag kort mijn review ‘filosofie’ uitleggen. Ik maak reviews om een realistisch, duidelijk, en compleet beeld te geven van de producten. Zo wil ik toekomstige kopers zo goed en correct mogelijk te informeren over de producten in kwestie zodat zij met vertrouwen een aankoop kunnen doen en niet voor verrassingen komen te staan. Omdat stock foto’s van veel producten vaak ver van de realiteit staan probeer ik met een flinke dosis foto’s het product goed in beeld te brengen, en foto’s worden dus nooit bewerkt, bijgekleurd, of op andere vergelijkbare manieren aangepast. Ik vind het belangrijk om enthousiast aan de slag te gaan met producten, maar mogelijke overwegingen moeten uiteraard duidelijk aan bod komen. Zoals altijd sta ik open voor suggesties om de reviews aan te passen cq te verbeteren.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.