Weer wat ervaringen rijker, maar ik blijf geheel achter mijn eerdere conclusie staan van de groene 120mm variant: “De BitFenix Spectre Pro LED doet gewoon wat hij moet doen: Een degelijke airflow verzorgen, geen vervelende geluiden maken, en natuurlijk niet onbelangrijk voor een led ventilator: hij ziet er (heel) erg goed uit in actie. Het kunnen kiezen tussen 12V voor prestaties boven geluidsproductie, en 7V om het geheel praktisch stil te houden zonder te veel te hoeven inleveren op de prestaties, en de toevoeging voor gedempte ophanging, maakt het pakketje voor mij ook mooi compleet.” Dit schreef ik voor de 120mm variant, maar gaat ook exact op voor zijn grotere broers.

De prijzen zijn m.i. correct: niet de aller goedkoopste, maar ook zeker niet duur voor wat wordt geboden. Je krijg in elk geval waar voor je geld in de zin van een degelijk aanvoelende en oogende ventilator waarmee je je build echt iets extra’s kan geven. De 200mm en 230mm varianten hebben het op het gebied van prijs-prestatieverhouding zelfs nog wat makkelijker gezien het aanbod van dergelijk grote ventilatoren een stuk kleiner is. Al met al gaat wederom op: Zoek je een leuke led ventilator voor gebruik in je case (of eventueel op je radiator), en spreken de foto’s je aan (mag het hopen, vind deze fans er echt top uit zien!)? Dan zullen deze BitFenix Spectre Pro ventilatoren je niet teleurstellen.

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.