Review: Cooler Master CM Storm Octane & Devastator
Productpagina @ CM Storm


Ondergetekende houdt wel van een lekkere mechanische ramplank. Ligt als een huis op tafel, tikt heerlijk, en de meeste doen er nog een schepje hippe extra’s bovenop ook. Één nadeel: Je mag minimaal een tientje of acht uittrekken in je budget om er één aan te schaffen, en voor je het weet zit je naar een model van dik 150 euro te kijken. Uiteindelijk is het voor veel mensen simpel: Ze willen, of kunnen, niet zo veel uitgeven aan een beetje randapparatuur.

Al ruim twee jaar heeft Cooler Master één van de meest populaire gaming ‘sets’ op de markt: De CM Storm Devastator, waar je zowel een muis als een toetsenbord krijgt voor een fractie van menig mechanisch toetsenbord. Tegenwoordig op te pikken vanaf ca 32 euro (al mag je met ca vier tientjes rekening houden bij een losse bestelling), maar in de tijd van de zwakkere dollar af en toe zelfs onder de drie tientjes te vinden. Inmiddels heeft CM Storm een tweede betaalbare set op de markt gebracht: De CM Storm Octane, die gemiddeld genomen vijf euro duurder is, maar de nadruk legt op een betere muis sensor en het feit dat de verlichting in meerdere kleuren in te stellen is.

De vraag voor vandaag: Kan je voor enkele tientjes toch leuke gaming gear in huis kan halen? En hoe verhoudt de nieuwe Octane zich tegen de oude vertrouwde Devastator.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.