600,394
ProductwebsiteEnkele weken geleden had ik al een toetsenbord aangeschaft met een rode Cherry MX switch, echter voor mijn gebruik bleef ik met het gevoel zitten dat ik toch beter een andere kleur had kunnen nemen. Nadat ik besloten had om een bord met bruine switches aan te schaffen zag ik dat er net een nieuw model van Cooler Master / CM Storm (tot zover ik weet de gaming-tak van Cooler Master?) uit was gebracht. Niet alleen voldeed die aan mijn wens van bruine switches, het hebben van een num-pad, witte led verlichting, en een full-size polssteun (wat ik toch een beetje begon te missen van mijn oude Logitech G15), maar een net-in-de-winkel nieuw speeltje is natuurlijk extra leuk. Niet alleen dat, maar zoals je ook aan mijn eerdere reviews kan zien ben ik de laatste jaren erg te spreken over CM producten, en de prijs/kwaliteit verhouding daar van.

De Trigger-Z is verkrijgbaar vanaf 93 euro, al was hij bij de shops waar ik normaliter liever mijn bestellingen net een paar euro duurder. Hoe dan ook zeker niet duur voor een mechanisch toetsenbord, en vooral een flinke polssteun lijkt een zeldzame eigenschap in het segment onder de 100 euro. Tot zo ver ik kan zien is momenteel enkel de bruine Cherry MX switch variant van de Trigger-Z leverbaar, al zag ik in een nieuwspost op HWI dat rode en blauwe varianten, met in de kleur van de switch verlichte ledjes, binnenkort ook zullen komen. De bruine variant is in elk geval wel al goed leverbaar, en komt met witte leds. Of er nog andere kleuren uit komen weet ik niet, maar de website geeft er geen melding van.

Voor ik aan de echte review begin vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.