De specificaties van de CM Storm website:

549,661

Nogmaals valt te zien dat de kleur van de verlichting afhankelijk is van de kleur van je switch, en in het geval van deze bruine variant dus geheel wit verlicht is.

Met 5 losse macrotoetsen kan je met 15 macros per profiel, en 5 profielen, een totaal van 75 macros opslaan. Deze macros worden opgeslagen in het interne geheugen van het toetsenbord, en een klein ARM processortje verwerkt de commandos intern. Uiteraard kan je vlot tussen de profielen switchen, al is dat niet iets waar ik als ‘gemiddelde’ gebruiker veel mee zal doen. Ook niet onverwacht (het blijft tenslotte ook een game-merk) kan je de windows key uitschakelen, en krijg je ook multimedia toetsen. Verder bevat de Trigger-Z dus een flinke polssteun, en de kabel is in zijn geheel los te koppelen.

De 64 KRO, “key rollover” houdt in dat je tot 64 commandos of knoppen tegelijk kan activeren, lijkt mij meer dan voldoende voor welk gebruik dan ook.

De afmetingen lijken mij vanzelfsprekend, hij heeft een aardig maatje, en is zeker geen compact model als je zoiets zoek. De macro toetsen, het numpad, de niet heel dunne zijkanten, en de polssteun maken het een aardig aanwezig toetsenbord met een niet misselijk gewicht van meer dan 1.5 kilo. Persoonlijk bevalt dat prima, want in het gebruik ligt hij muurvast op tafel.

Mocht je deze features zoeken, een usb-hub en hoofdtelefoon aansluitingen zitten niet op de Trigger-Z.

Verder mag het hopelijk duidelijk zijn dat dit toetsenbord is voorzien van Cherry MX Switches. Toch wel ‘het’ merk switch wat mechanische toetsenborden betreft. Deze variant van de Trigger-Z is voorzien van bruine switches, oftewel met tactile bump, en zonder ‘click’.

Voor meer details over mechanische key switches is er een mooi topic op overclock.net (Wel in het engels). Zeker een leuk stukje lezen.
http://www.overclock.net/t/491752/mechanical-keyboard-guide

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments