Alhoewel je het toetsenbord direct bij het inpluggen kan gebruiken (en basisfuncties zoals media-keys, verlichtingsopties e.d. werken meteen), zal je de software willen gebruiken om het onderste uit de kan te halen, vooral voor gamers en andere macro-fanaten. Op de website van Cooler Master download je de software, en eventueel een firmware update (al bevatte mijn bord direct de laatste firmware).

Helaas kan ik fotos breder dan 600 pixels niet direct tonen, en is de software fors breder dan dat. Ik moet het dus met thumbnails doen; je zal dus helaas even moeten klikken om de volledige plaatjes te zien.

Op het eerste scherm “Storm CFG” kan je alle knoppen individueel beheren. Zo kan je ze aan andere keys binden, macros koppelen, de knop uitschakelen of een programma starten. Ik ben nog niet aan de ‘advanced’ optie toegekomen, maar kenners zullen vast weten wat ze er mee willen doen.

234,176

Ik ben zelf geen gebruiker van macros, maar fanatieke gamers zullen er ongetwijfeld mee aan de slag willen gaan. Je kan onder “Profiles” al je profielen beheren, sorteren, tijdelijk uit het toetsenbord en in de computer op slaan, en weet-ik-veel-wat-nog-meer.

234,176

Hetzelfde geldt voor het scherm “Macro Studio”, waar je al je macros kan maken en aanpassen naar wens. Het lukte mij helaas niet om mn bordje bier uit de koelkast te doen halen, maar misschien leg ik de lat net iets te hoog.

234,176

Wanneer je een macro maakt komt eerst de vraag of je vertragingen in je handelingen wilt opnemen, of je een bepaalde tijdsduur tussen alle acties wilt, of dat alle acties zonder tussenpauze achtereenvolgend worden uitgevoerd.

384,232

Ook na het invoeren van je macro heb je nog alle mogelijkheden om aanpassingen te maken met behulp van het virtuele toetsenbord en muis.

234,176

Nogmaals, dit zijn functies waar ik zelf niets mee van plan ben te doen, dus niet diep in ben gedoken. Mocht een fanatieke gamer vragen hebben over bepaalde mogelijkheden, vraag het gerust, dan kijk ik met alle plezier verder voor je. Tot zo ver ik kan beoordelen lijkt alle wensbare functionaliteit echter gewoon aanwezig.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments