Review: Cooler Master MasterCase Pro 5
Productpagina @ Cooler Master


De laatste weken heb ik de dames en heren van Cooler Master een aantal keren gesproken over de nieuwe richting van het merk. Het grootste deel van de aandacht leek daarbij naar de nieuwe MasterCase uit te gaan, vermoedelijk vanwege het feit dat behuizingen toch wel –de- core zijn van Cooler Master, en ik gok deels vanwege het feit dat deze behuizing het eerste fysieke CM 2.0 product is wat daadwerkelijk in de winkel ligt. Eindelijk is het dan nu zo ver, want de MasterCase Pro 5 kwam enkele dagen geleden binnen.

Hoewel ik mijzelf niet nogmaals ga herhalen is het wel belangrijk om te onthouden wat Cooler Master met deze behuizing voor ogen heeft. De doelstelling leek een behuizing neer te zetten die zowel intern als extern modulair is waarbij je vervolgens als eindgebruiker de behuizing naar je eigen smaak kunt inrichten, dit door onderdelen te verplaatsen en/of extra accessoires aan te schaffen om meer mogelijk te maken. Of zoals Cooler Master het zegt: Customize, Adjust, Upgrade. Kijken we naar de CMStore, dan zien we inmiddels een vijftal accessoires beschikbaar, en dat zullen er binnenkort meer moeten worden. Dit is altijd een lastig concept voor een reviewer, want uiteindelijk moet je toch vooral beoordelen wat er nu is.

De MasterCase 5 komt in drie varianten, waarbij de derde en meest luxe variant, de Maker 5, nog even op zich laat wachten. De MasterCase 5 en de MasterCase Pro 5 liggen inmiddels wel in de winkels, en uiteraard komen de inhoudelijke verschillen straks aan bod. De MasterCase 5 is verkrijgbaar vanaf een eurotje of 110, de Pro 5 waar ik vandaag naar ga kijken zit een paar stapjes hoger met een prijskaartje vanaf circa 135-140 euro.

Hier alvast enkele foto’s als voorproefje van wat komen gaat. Gebruik het onderstaande menu om door de review te navigeren.

250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
3 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Tom 1234
Tom 1234
5 jaren geleden

Alweer een toppertje van mijn faforiete reviewer.
Mooie kast jammer genoeg had ik er al een anders was deze zeer interesant.

Ook mooi hoe de site aangepast is.

Tom 1234
Tom 1234
5 jaren geleden
Reply to  Stephan

Dat komt vast en zeker goed.
Net bij de microsoft store een bluetooth toetsenboard gekocht voor mijn ipad.
Ik ga eens proberen een review te schrijven van deze als ik weer thuis ben.