Review: Cooler Master Masterkeys Pro L White LED
Productpagina @ Cooler Master


Nog een review van de Cooler Master MasterKeys Pro L? Sort of, want hoewel we de MasterKeys drie maanden geleden bekeken heeft Cooler Master dit bord inmiddels opnieuw uitgebracht, maar dan met witte verlichting in plaats van RGB LED. Op zich niet een heel lastig product om in te beelden aan de hand van de review van de RGB versie, maar m.i. op de markt voor mechanisch toetsenborden wel degelijk een interessante stap en dus met alle plezier wat aandacht waard. We hebben namelijk een flink aantal prijzige bordjes op de markt zien verschijnen, en de RGB MasterKeys deed daar ook wel aan mee, maar de MasterKeys varianten met witte verlichting zijn duidelijk zachter geprijsd. Zo is deze MasterKeys Pro L White LED (Hey CM, kan dat niet wat korter?) te vinden tussen de 107 en 115 euro, wat neer komt op een meerprijs van ca 35 euro voor RGB verlichting, en de compactere varianten zoals de Pro M (wellicht binnenkort een Pro S? Al is die niet echt smaller) zullen aan de betere kant van de 100 euro grens komen te liggen; goed nieuws voor mensen die wel backlight willen, maar meer geven om hun centjes dan om kleur.

Cooler Master legt bij dit model de focus op het feit dat de witte verlichting sterker is dan mogelijk met RGB LEDs, en CM kennende uiteraard de Cherry MX switches waarbij we wel moeten opmerken dat het aannemelijk is dat MX Brown en MX Red goed te vinden zullen zijn, maar het maar zeer de vraag zal zijn of MX Blue ook naar Nederland zal komen.

Na uitpakken bleek dat het toetsenbord echt exact gelijk is aan de RGB variant van de MasterKeys Pro RGB, dus het gros van de review is exact gelijk gebleven omdat niemand baat heeft bij tijd verdoen aan exact dezelfde foto’s maken of dezelfde tekst herschrijven. Als gevolg zie je in de foto’s ook af en toe de MasterKeys Pro S (De variant zonder numpad of pijltjes toetsen) terugkomen of kunnen stukjes tekst bekend voorkomen, maar uiteraard zitten er ook een aantal nieuwe foto’s in van de witte verlichting, en gewoon een aantal omdat het kan.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”359870″ numshops=”5″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.