De specificaties:
Als 240mm AIO waterkoeling zijn de afmetingen van de radiator niet bijster verrassend, ook de dikte van 27mm (plus 25mm voor de ventilatoren maakt de constructie 52mm totaal) is zo typisch als het komt. Radiator is van aluminium zoals gebruikelijk in het soort-van-betaalbare segment.

Opvallender zijn de specificaties van de ventilatoren en de pomp. Niet alleen zijn beide PWM aan te sturen, maar het bereik van beiden is ook ruim. De pomp kan afzakken tot ca 33% van zijn maximale toeren, en de ventilatoren zakken tot ca 650 RPM. Ook opvallend zijn de ruimte MTBF specs (of MTTF als CM aanhoudt), de indicatie van de levensduur. 490.000 uur is extreem voor de ventilatoren, 175.000 uur is ruim voor een pomp. Dit zou gevolg moeten zijn van een nieuw / beter / etc design, maar uiteraard is het lastig dergelijke claims binnen een review mee te nemen.

De meeste AIO’s die passeren maken gebruik van het Asetek ontwerp, en het is ook geen geheim dat Cooler Master en Asetek regelmatig stoeien wat patenten betreft. Daarom is het toch aardig even te kijken naar de features die Cooler Master aangeeft, waarbij duidelijk wordt dat we echt weer eens een ander ontwerp te zien krijgen. Zo zien we een ander design van de radiator, een andere pomp constructie met o.a. twee ‘chambers’, en het feit dat deze grotere constructie de CPU ‘sprayt’ van boven in plaats van over de lengte water laat passeren, iets wat zoals CM ook aangeeft iets is wat je in sommige veel luxere custom water parts tegenkomt.

Compatibility mag verder als voordeel tellen, want we zien praktisch alle recente Intel en AMD sockets ondersteund worden, inclusief de inmiddels bejaarde S1366 en S775.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.