De software van Cougar komt inclusief de meest recente firmware, dus na installeren update je bordje ook direct.Vervolgens wordt je verwelkomd door een relatief eenvoudig, maar functioneel en vlot werkend softwareprogramma. Niet te veel poespas, dus het vereist weinig uitleg. Uiteraard kan je profielen installen, opslaan, en ook delen. Verder zien we in het eerste scherm wat praktische aanpassingen: de polling rate, de keuze tussen 6- en N-key rollover, de repeat delay (oftewel hoe lang houdt je de knop in alvorens hij aanslagen gaat herhalen en hoe snel versnellen die aanslagen). Ook de eerste LED features worden hier aangepast, de resultaten zie je straks in het korte filmpje.Onder ‘key assigment’ kunnen we wat aanpassingen maken aan de extra-/macro knoppen, en kunnen we ook de functies onder de standaard toetsen aanpassen. Dit doe je met behulp van enkele standaard voorgeprogrammeerde functies, maar voor de meeste game-handelingen zal je toch direct zelf de macro’s in elkaar moeten gaan zetten. Niet ongebruikelijk overigens.
Ook de verlichting kan je via de software wat aanpassen. Per-key LED in-/uitschakelen, of bepaalde stappen / helderheidsettings aanpassen. Je kan dus je eigen LED-layout maken voor je favoriete games, en deze instellingen opslaan en delen. Voor een echte lichtshow zijn de mogelijkheden wat beperkt, wat dat betreft moet je het echt doen met de 3 ‘types’ van de eerste pagina. Nogmaals, deze komen zo in beeld.


Al met al een softwarepakket dat werkt, de basis goed onder controle heeft, maar hier en daar nog wel ruimte biedt voor wat extra functionaliteit.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.