De Cougar 700K was een aangename verrassing. Ik kan niet zeggen dat ik veel elementen zie die ik nimmer eerder heb gezien, maar als fabrikant moet je nog maar zien dat een dergelijke hoeveelheid features goed tezamen komen, en dan ook nog eens in een uitstekend totaalplaatje welke eigenlijk op geen enkel ander toetsenbord lijkt. Hij mag dan wel in het oog springen met zijn iets opvallende uitstraling, maar in gebruik is het een Cherry MX bord zoals het hoort: lekker typen of gamen met dat echte mechanische gevoel. Hoewel de switches een groot deel van de ervaring bepalen moet ik stellen dat dit bord in gebruik uitstekend bevalt.

De software en driver werken naar behoren (maar mogen nog wat uitgebreider), de materialen met o.a. het aluminium zijn echt uitstekend; het geheel voelt degelijk en de afwerking is keurig in orde, en het totaalaanbod van features is een duidelijk pluspunt. Eigenlijk laat de 700K inhoudelijk weinig te wensen over: Cougar heeft de 700K gewoon goed uitgewerkt. Ik zou RGB verlichting kunnen noemen als iets wat misschien nog leuk zou zijn, maar tegelijk zien we meer borden zonder RGB LED dan met, en het aanbod vanuit Cherry is ook extreem beperkt. Wel mogen er van mij nog wat meer LED functies in de software worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld LED-ghosting/fade. De keuze voor oranje LEDs is óok wat ongebruikelijk, maar het geeft Cougar een uniek karakter. Hetzelfde gaat op voor de totale uitstraling, hij is uniek vormgegeven, maar wel in positieve zin opvallend, zonder dat het stoort in gebruik, of zonder dat het (m.i. althans) te ver gaat.

Zoals vaker bij mooie producten is het eigenlijk vooral de prijs die als nadeel moet gelden. Niet dat de prijs van 150 euro onredelijk lijkt, ten opzichte van de vele concurrenten denk ik dat de Cougar 700K zeker zijn mannetje staat, maar het is meer het feit dat Cougar de Nederlandse/Belgische consument nog moet overtuigen (als onbekend merk) terwijl hij het 1 op 1 op probeert te nemen tegen de (veelal uitstekende) directe alternatieven van gevestigde en dominante namen. Kan het product mee met de populaire alternatieven? In denk van wel. Maar om de afzet te vergroten en op termijn een gevestigde naam te worden vermoed ik dat Cougar nog iets meer zal moeten bieden om de eerste wave van traditioneel merk-getrouwe Nederlanders en Belgen naar zich toe te trekken. Bijvoorbeeld met een langere garantie en constante support (lees: software/driver updates met extra features), of een iets scherpere prijs, zou Cougar de 700K nog flink meer kunnen pushen. Één ding is echter zeker: het product om tot een groter marktaandeel te kunnen komen hebben ze alvast in handen met deze 700K.

Je kunt de Cougar 700K vinden bij (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers, of via CaseKing.de
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op