Review: Cryorig R1 Universal

Productpagina @ Cryorig.com
Prijzen en Levertijden @ Tweakers
Prijzen en Levertijden @ Hardware.info


Sinds ik de eerste press releases van Cryorig zag jeukte het al om er mee aan de slag te gaan. Waarom? Hun producten zagen er namelijk geweldig uit. Uitstraling van je componenten is uiteraard niet alles, maar het is wel mooi meegenomen, en zeker bij processorkoelers met regelmaat een doorslaggevende factor. Daarnaast maakten ze een goede indruk met een gelikte site, waar je met veel mooie plaatjes en complete inbouw-filmpjes een degelijke indruk krijgt van de producten die ze maken.

Het bedrijf is pas in 2013 opgericht, en dat zie je terug in het productaanbod. Op dit moment zijn er 3 types processorkoeler te koop, twee tower en één low profile, aangevuld met 2 extra ventilatoren. Allemaal 140mm model koelers overigens. Het huidige aanbod richt zich ook duidelijk op de bovenkant van de markt, met prijzen van ca 65 euro voor de drie processorkoelers, en ca 20 euro voor de ventilatoren. Aangekondigd, maar nog niet uitgebracht, is overigens een processorkoeler met een adviesprijs van 34 euro. Ze lijken verbreding naar het midden-segment dus wel in de planning te hebben.

Waarom de Cryorig R1 Universal? Toch wel de uitstraling? Maar daarnaast lijkt Cryorig ook het totaalplaatje goed doordacht te hebben, en ben ik altijd benieuwd naar wat een nieuw merk te bieden heeft tussen alle grote gevestigde merken in koeler-land. Naast een mooi totaalplaatje, een dikke uitstraling, en goede prestaties te willen bieden wil Cryorig met de R1 Universal ook laten zien dat een high-end koeler en hoog geheugen prima samen gaan. Met een prijs van ca 65 euro is het niet de duurste koeler op de markt, maar zijn de verwachtingen nog altijd erg hoog.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.