Een degelijke verpakking met productafbeelding en specificaties, het bekende recept. Met daarin een kartonnendoosje ter bescherming met een openslaande flap. Eenmaal geopend zijn beide adapters direct zichtbaar inclusief de accessoires. Niet heel vreemd is dat er twee netwerkkabels meegeleverd worden, het is immers een starterkit. De netwerkkabels zijn ongeveer 2 meter lang.
Om direct van start te gaan zit er een gevisualiseerde handleiding bij met een paar stappen. Het plaatsen van de dLAN 1200+ is kinderspel. Plaats de eerste adapter in het stopcontact en verbind deze met de router via de netwerkkabel. Vervolgens druk je op de zijkant van de adapter op de setupknop, waarna de LED op de voorzijde begint te knipperen. Nu is het tijd om de 2e adapter op een gewenste locatie te plaatsen. Eenmaal gevonden zal de LED stoppen met knipperen en is de verbinding actief. Dit kenmerkt zich door een witte LED kleur. Als de verbind gemaakt moet worden, of offline is knippert de LED rood.


De adapters hebben op de voorzijde een matte afwerking. Hier is het woordmerk van Devolo zichtbaar. Het LED lampje zit verborgen achter het kleine kijkgaatje. Verder zijn de hoeken subtiel afgerond en bestaat de achterzijde uit een glossy afwerking. Veel mensen zullen niet zo nauw kijken als het om vormgeving gaat, als het in de praktijk maar belooft wat het moet doen. Toch ben ik blij dat de adapter wit is. Wij hebben veel witte muren binnenshuis, wat wit een betere en minder opvallend verschijnsel maakt. Als de adapters zwart waren geweest zou het een stuk prominenter aanwezig zijn.
Aan de achterzijde vinden we op beide adapter een sticker. Gebruikelijk informatie zoals het MAC-adres en seriecode. De behuizing wordt met torx schroeven bijeengehouden. En als laatste komen we de netwerkaansluiting tegen (RJ45).
Over Redactie
Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments