Door naar wat testen in de praktijk. De testen zijn uitgevoerd door heel het huis, op twee verschillende stroomgroepen. De powerline adapter is aangesloten op een TP-LINK Touch P5 router (AC1900) met daarachter een (Technicolor TC7200) die ingesteld staat op bridge modus. Ik ben aangesloten bij Ziggo en maak gebruik van het Ziggo Max pakket met 200Mbps download en 20Mbps upload. De powerline adapters zijn getest met de meest recente firmwareversie 2.0.0.05-4.

In de Cockpit software komen er vrij flinke getallen voorbij als 820Mbps, 851Mbps en zelfs 911Mbps. Gebaseerd op mijn Ziggo pakket zal dit in de realiteit niet overeenkomen met deze scores, was het maar zo’n feest! Nu zijn de bovenstaande scores zeker geen scores die te mooi zijn om waar te zijn. De dLAN 1200+ moet instaat zijn om dit echt te leveren. Laten we met wat testen beginnen op een geaard stopcontact op 2 meter afstand. Ik kan in deze situatie meerdere testen uitvoeren, maar veelal kwamen dezelfde resultaten uit de bus.


Nu is het erg moeilijk om mijn volledige behuizing door het huis te slepen, het beest weegt ook nog aardig wat. We gaan vanaf dit moment door met mijn MSI GE620DX laptop.


De volgende test is op de bovenverdieping met een andere stroomgroep. Hier zien we nog steeds een zeer snelle en stabiele verbinding. De verbinding is met de powerline adapter sneller dan de door mij eerder geteste TP-LINK RE450 extender, met een snelheidswinst variërend van 20 tot 60Mbps. Nu is de RE450 een extender waar het gemak hem vooral zit in het draadloze signaal voor meerdere gebruikers. Op de dLAN 1200+ kan je maar één (we want more) apparaat via een netwerkkabel aansluiten.

Sinds vorige week staat er een nieuwe bureau op de bovenverdieping voor mijn vriendin. Hier komt haar nieuwe computer te staan, waar ik momenteel de dLAN 1200+ aan het testen ben met de MSI GE620DX laptop. De resultaten zijn niet alleen snel, maar ook betrouwbaar. Het werkt echt als een trein!


Nu heb ik binnenshuis één stopcontact die niet geaard is. Deze bevindt zich in een hoekje van de huiskamer op ongeveer 12 meter afstand. In vergelijking met de geaarde resultaten op 10 meter afstand zien we een marginaal verschil van 11Mbps download en vrijwel geen verlies in de uploadsnelheid. Heb je glasvezel dan zullen de resultaten misschien wat meer schommelen. Dan is nog eens de vraag of je de dLAN 1200+ überhaupt gaat aansluiten op een niet geaard stopcontact.

Tijdens het testen wat het overschakelen van stopcontact naar stopcontact geen enkel probleem, de powerline adapters wisten elkaar binnen enkele seconde te vinden. Zelfs op de bovenverdieping op een andere stroomgroep. Stabiliteit was altijd iets wat perfect aanvoelde, net alsof je direct ben aangesloten op je router / modem. Zelf heb ik wat meer praktijktesten gepakt, omdat ik niet direct van de Devolo software resultaten wilt uitgaan. De doorvoersnelheid in de software is gewoon buitengewoon goed, maar staat niet in verhouding met mijn realiteit. Het staat wel in verhouding met de realiteit van het apparaat en de mogelijkheid. Om die reden durf ik ook zeker te zeggen dat de dLAN 1200+ potentie genoeg heeft om in krachtigere netwerk te presteren.

Over Redactie
Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments