De specificaties en features van de Fossil website.We zien een flinke lijst specificaties, al valt voor de techies op dat een aantal specificaties ook ontbreken zoals de gebruikte processor of de resolutie van het scherm. We zien uiteraard wel wat fysieke elementen: 45mm doorsnede van het klokje zelf, en 14mm dikte; fors, maar niet overdreven. Als ‘echt’ horloge is ook de standaard 22mm band-maat fijn; andere bandjes kopen is eenvoudig, en je bent dan niet vervelend fabrikant-gebonden. Wat we op het tech vlak wel zien is dat het een smartwatch op basis van Android Wear is, het horloge-OS van Google, en dat een Android of iOS telefoon nodig is; sorry Windows Phone gebruikers. Die verbinding vindt uiteraard plaats via Bluetooth, maar het horloge heeft ook Wifi ingebouwd. Genoemde features zijn o.a. een stappenteller, en uiteraard een scala aan notificatie en app opties zoals je bij Android Wear mag verwachten.

Wat batterijduur betreft geeft Fossil aan dat je er een dag mee moet kunnen doen, iets wat we uiteraard aan de tand gaan voelen. Opladen gaat met de meegeleverde draadloze oplader. Het horloge is IP67 certified, wat inhoudt dat hij stofdicht is en redelijk water-resistant. IP67 houdt in dat je geen problemen mag verwachten bij bijvoorbeeld handen wassen, en ook douchen moet prima zijn, maar zwemmen is hij niet voor gemaakt. Overigens is vocht sowieso niet ideaal voor het behoud van je lederen bandje, dus bij voorkeur even afdoen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.