Uit het pakketje van Coolblue verschijnt een bescheiden maar elegant en prima stevig doosje; prima eerste indruk. Intern zit het horloge in een Q-uitsnede in een stevige maar zachte inlay, al had ik stiekem gehoopt om bij het openmaken direct de voorkant van het klokje te zien voor het initiële ‘ahh’ moment. Onder het horloge vinden we een beknopte handleiding, uitgebreide garantie documentatie (zoals gewoon bij hun horloges) en een kabel met een draadloze magnetische verbinding aan het einde.
De Fossil Q Marshal zelf maakt direct duidelijk dat dit product van een horlogemaker komt, en niet van een hardwareboer die een horloge wil maken. Fysieke kwaliteit is uitstekend, zo ook de afwerking van het klokje zelf en de lederen band; we zien de indrukken van vooral een mooi horloge. Hoewel inderdaad ‘blauw’ neigt het klokje redelijk tegen het zwart aan (zwart staal of aluminium kan soms ook een wat blauwe gloed hebben) en het bandje en de voorzijde kennen ook zwarte elementen wat hem uiteindelijk prima doet combineren met zowel een donkerblauw pak als simpelweg een zwart t-shirt. Onderop zien we wederom vooral een mooi horloge, maar geen sensoren zoals je bij een fitness tracker zal verwachten. Aan de zijkanten een enkele knop, een microfoon, en wat een speakertje lijkt.
Het bandje zelf maakt een chique eerste indruk en komt een beetje over als een stevige lederen riem, iets wat hem ook een tikkeltje stug maakt direct uit de doos maar iets wat in de regel op termijn verzacht, en inmiddels enkele weken later is het zeker geen minpunt te noemen. Afwerking is wederom top, en we zien een ruim aantal, vrij dicht op elkaar zittende, gaatjes om het horloge meer dan ruim voldoende te kunnen verstellen. Zoals genoemd: standaard afgemeten bandje waardoor vervanging door tig andere bandjes op de markt geen probleem is.
En hoe ziet hij er in gebruik uit? Als je kinderen hebt zal je hem vooral veel kwijt zijn, zeg maar…

Expectation:

Reality:

(Kennelijk zit er een teken app in die hij had gevonden).

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.