De Gioteck HC-5 komt in een redelijk aantrekkelijke verpakking van buiten. Zeker iets wat je in grote winkels op de planken zou verwachten aan te treffen. Intern is de verpakking weinig speciaal; alles zit in plastic zakjes in een kartonnen binnendoos, iets wat voor ca 90-100 euro wel beter kan(wellicht dat ze goedkoper worden, momenteel is de HC-5 te koop voor <80 euro in Engeland). [img]http://www.techtesters.eu/pic/GIOTECKHC5/301.JPG[/img]



Wat kabels betreft geen klagen. Het is een draadloze headset, en voor een PC is enkel de USB dongel aansluiten genoeg, maar de kabels om de meeste consoles (Behalve de Xbox One dus) vervolgens draadloos te kunnen gebruiken zijn inbegrepen. De dongel zelf heeft net als de headset zelf een vrij dim rood LEDje, niet opvallend genoeg om iemand wakker te houden, maar wel handig genoeg als een batterij-indicatie. De handleiding is kort, maar geeft wel een duidelijke instructie hoe elke console aangesloten moet worden.



De headset zelf voelt voldoende stevig aan en heeft draaibare oorschelpen. Hoewel de headset zeker niet kwetsbaar aanvoelt (in tegendeel), en er op het eerste gezicht wel aardig uit ziet met zijn rode elementen, zijn de materialen niet helemaal om over naar huis te schrijven. Zodra je er aan voelt of op tikt dan voelen de plastic kappen gewoon wat goedkoopjes aan. De combinatie van mat en hoogglans plastic is best leuk, maar het totaalplaatje past eigenlijk beter bij een 50 euro headset dan een 90-100 euro model, het verbaasde mij dan ook niet om te zien dat de van de HC-5 afgeleide modellen, zoals de HC-2, -3 en -4 al vanaf 40 euro te verkrijgen zijn (die zijn dan wel weer enkel op specifieke apparaten te gebruiken, en/of bedraad).






Het ontwerp is verder best leuk met de verlichte witte logotjes op de oren, en de grote knoppen zijn ook opvallend en handig in gebruik, en zorgen dat je alles binnen handbereik hebt en verder geen in-line control nodig hebt. Nadat je een beetje went is het praktische voordeel boven in-line control wel merkbaar, want je vindt de knoppen die je zoekt wel degelijk vlotter. Gezien het totaal aantal knoppen voeg ik ook even het schema uit de handleiding toe. De knoppen zelf voelen helaas wel weer wat plasticy, maar geven een duidelijke feedback. Het voelt zeker niet kwetsbaar, het maakt gewoon geen luxe indruk. De microfoon klapt in (maar blijft wel vast aan de headset) en buigt ook licht.






De hoofdband is verder goed verstelbaar, en heeft ook een prettig padding. De kleinste setting is prima voor een dame met een klein hoofd, of een jonge tiener, en in de grootste stand past hij over een voetbal. Wel moet je, ook volgens de handleiding, de hoofdband naar eigen wens wat buigen. Wel wat teleurstellend is de flexibiliteit van de earcups zelf, zoals je op de foto van achteren al kon zien. Hierdoor zie je duidelijk een hogere druk aan de bovenkant dan aan de onderkant van het oor. De earcups zijn wel aardig groot en passen prima om bovengemiddeld grote oren. De randen zijn duidelijk van een faux-leer gemaakt.






Er moet worden gezegd dat na een langere tijd gebruik, en regelmatig buigen, de druk wat beter in balans kwam dan de foto’s doen vermoeden, maar een perfecte balans werd helaas voor ons niet bereikt.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.