Let’s Stream! Part 1: Intro (NL)


This content is also available in English, click here to switch

Streamen, ook voor veel van onze generatiegenoten (30’ers, ik schrijf nog net geen ouwe l…..) die van jongs af aan met gamen zijn opgegroeid zal het nog een apart fenomeen zijn. Maar nee, wij vragen ons niet af waarom sommige mensen liever streams kijken dan zelf gamen, je hoeft ons niet uit te leggen dat die interactie met mensen die dezelfde interesse hebben als jij gewoon heel leuk is. Realiteit is dat streaming (of streamen of hoe we het ook handig willen benoemen) een onlosmakelijk onderdeel is van het moderne gamen. Heck, zelfs ouwe l… iets oudere gamers zullen dat gevoel kennen wanneer ze over hun grote game liefdes kunnen praten in plaats van over ‘andere sh..’ met hun niet gamende vrienden.

En toch testen wij standaard nieuwe producten met gamers in het achterhoofd, het woord ‘stream’ komt daar zelden in voor. Niet bewust natuurlijk, maar zo wordt al jaren getest en ‘zo was het gewoon’. In deze ‘Let’s Stream!’ reeks willen we daar verandering in brengen. Nee, we gaan zelf niet het streaming wereldje instappen (al vind iemand mijn PUBG fails vast vermakelijk) en gaan niet veranderen van informatiebron naar entertainmentbron, maar we hebben wel de kennis (en handig: best wat hardware) in huis om nu eens te bekijken waar je tegenaan loopt wanneer je als wannabe streamer met een beetje game pc aan de slag gaat.

Met hulp van Nvidia en Gigabyte gaan we twee (best dikke 😉 ) game pc’s bouwen en die testen vanuit het gamer oogpunt -en- het oogpunt van iemand die ook wil streamen: één mid-range systeem, en één high-end build. “Streamen” in een iets bredere zin van het woord: via OBS voor Twitch livestreaming, of filmpjes opnemen om deze naar YouTube te uploaden. We nemen de stappen van het systeembouwen door, resultaten (waarin we natuurlijk ook gaan vergelijken met last gen hardware), en met onze ervaringen gaan we tot nuttige adviezen proberen te komen. Aan game pc guides geen gebrek, maar welke zaken wil jij als (wannabe) streamer net even meer aandacht aan besteden?

Ons mid-range systeem op basis van de Intel Core i5-8400 en de Nvidia GeForce GTX 1060 (in Gigabyte Aorus Xtreme flavour), waarvan je ‘de stapel’ al bovenaan deze post zag staan, zit inmiddels in elkaar en het testen is begonnen. Daar kan je de komende dagen dus de eerste update van verwachten.
Alvast een voorproefje van (een deel van) de onderdelen van de high-end bak met o.a. Intel Core i7-8700K en een GeForce GTX 1080 Ti (of we zijn gewoon aan het pesten dat het mooie dingen zijn die op moment van schrijven nauwelijks te koop zijn, wie weet 😉 ) :
De komende weken mag je een flinke rits aan updates verwachten. Niet alleen over de systemen zelf, maar we hebben ook de nodige leuke bijpassende extra’s zoals (om maar een paar voorbeelden te noemen) een vergelijking tussen een betaalbare en een luxere telefoon van Blue Microphones en bijvoorbeeld de vergelijking tussen 16GB of 32GB geheugen (in de vorm van sehr geil geheugen van.. GeIL). Voor de liefhebber van klassiek leesvoer uiteraard ook nog wat reviews van producten waar we mee aan de slag gaan. Voor de liefhebber komt deze serie ook in het Engels beschikbaar.

Wat we vooral willen weten is of jullie nog leuke tips of feedback hebben over wat we zouden moeten bespreken, want als jullie met specifieke vragen zitten over dit onderwerp willen we die (tot zover mogelijk he 😉 ) natuurlijk proberen te beantwoorden. Daar doen we dit tenslotte voor. If zo: schiet een reactie, of mocht je geen facebook hebben stuur dan een berichtje op Twitter of Instagram. Daar zullen ook de nodige updates over deze serie voorbij komen!

Meerdere delen staan inmiddels online:
Deel 1: Introductie
Deel 2: Een mid-range Game PC bouwen
Deel 3: Een high-end Game PC bouwen
Deel 4: Let’s Game!
Deel 5: Nvidia Shadowplay (gids en prestaties)

Oh, and we heard you like free stuff, so.. how about a giveaway 😉

GIGABYTE AORUS Z370 Gaming 3 motherboard giveaway!

Een woord van dank aan Nvidia en Gigabyte die deze content mogelijk hebben gemaakt. Onze dank gaan ook uit naar GeiL, NZXT, Samsung, Western Digital en Blue voor hun bijdrages aan dit geheel. Inhoud is geheel op basis van onze eigen bevinden en in onze eigen bewoordingen, dit is nadrukkelijk -geen- advertorial.

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”https://www.techtesters.eu/lets-stream-part-1-intro-nl/” title_text=”” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”1″ title_text_font_famely=”arial” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.