In mijn vorige review maakte ik de opmerking dat Logitech iets te opvallend bezuinigde op de verpakking. Nu is dat misschien de meest voordehand liggende kostenbesparing (mits de bescherming voldoende blijft), maar een high-end product vereist toch een beetje luxe ervaring bij het aanschaffen. Zeker Logitech producten, die toch veelal nog fysiek in de winkel zullen worden gekocht. De verpakking van de MX Anywhere 2 is dan ook duidelijk een stapje chiquer dan de G302 en G402 muizen. De binnenzijde is nog altijd simpel plastic, en veel poespas is er niet, maar de buitenkant van de verpakking maakt een prima indruk.



Binnenin vinden we een handleiding, een USB kabel om te laden, en Logitech hun nieuwe ‘Pico’ unifying receiver. Dit nieuwe model is nog een slag kleiner dan de voorganger, niet ideaal voor achterin je desktop pc, maar dit is natuurlijk bedoeld voor in je laptop. Prima dus.



Voor deze review heb ik wat hulptroepen ingeschakeld. Oh-Die, en Eh-die, zoals deze mannen benoemd zijn door de kleine (Overigens hebben wij minstens 20 Oh-Die’s in huis, maar dat terzijde). Hier zien we ze de muis naar de tafel dragen, en de muis presenteren. Oh-Die wijst jullie erop dat de naam Logitech op de achterzijde staat, en dat het muiswiel er lekker strak uit ziet. Eh-Die wijst naar de twee duimknoppen aan de linkerkant, oftewel de MX Anywhere 2 is een muis voor rechtshandigen.







Met behulp van een stukje Duplo laat Oh-Die zien waar je de kabel aan kan sluiten, om zo je muis te laden.




Helaas werd Oh-Die wat baldadig…


Tevens zijn ze niet bijzonder spraakzaam, dus neem ik het maar verder over en parkeer ik de heren terug in de speelgoeddoos. Een rondje rondom de muis zegt volgens mij echter wel genoeg over de uitstraling. Een pracht van een muis is het, ver bovengemiddeld wat materialen, design, en afwerking betreft, al mag dat natuurlijk ook voor deze prijs. Gewoon een prachtig ding, waarbij de aandacht uiteraard uitgaat naar het patroon in het duim en pink gedeelte.







Aan de onderzijde zien we de aan/uitschakelaar, en tevens de knop om tussen drie gekoppelde apparaten te wisselen. Erg handig voor een mobiel model. Het muiswiel is bijzonder prettig met een grippy laag. Bovenop zien we nog een batterij-indicator en een extra, programmeerbare, knop. Naast dat het muiswiel ook naar de zijkanten kan ‘clicken’ zitten er nog twee knoppen bij de duim. Spreekt voor zich, maar ook dat lijkt allemaal keurig in elkaar te zitten.






Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.