Productpagina @ MSI.com


In December maakte ik een review van de MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G. Daarin liet deze kaart uitstekende prestaties zien, een laag energieverbruik, en uitstekende resultaten op het gebied van koeling en geluidsproductie. Met de GTX 970 (en 980) kwam de bovenkant van de vorige generatie te vervallen, en als resultaat viel er een flink gat tussen de GTX 760 en de GTX 970. De kaart waar ik het vandaag over ga hebben moet daar verandering in brengen, en Nvidia wederom een sterk alternatief geven in het ~200 euro segment: De MSI GeForce GTX 960 Gaming 2G.

Hoewel de hoge dollarprijs de prijzen van de GTX 960 iets boven de 200 euro heeft geduwd blijft het gat met de (eveneens duurder geworden) GTX 970 nog altijd erg groot (~150 euro), en de directe concurrent in de vergelijking van vandaag is dan ook de AMD R9 280, een GPU die normaliter voor iets onder de 200 euro te koop is.

Uiteraard is het onvermijdelijk dat een groot deel van de review draait om de GTX 960 als een chip, maar uiteraard komen ook de specifieke elementen van de MSI uitvoering aan bod, de review betreft tenslotte de ‘MSI GeForce GTX 960 Gaming 2G’, niet enkel de middelste twee elementen. Net als bij de GTX 970 zit er een Twin Frozr V koeler op de GTX 960, dus wederom zal er een focus liggen op stille werking met o.a. stilstaande ventilatoren tijdens lage load. Als je de review van de MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G gelezen hebt zal veel ongetwijfeld bekend voorkomen.

De MSI GeForce GTX 960 Gaming 2GB is op dit moment goed verkrijgbaar voor ca 225 euro.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.