Review: MSI RX 480 8GB
Productpagina @ MSI


Het heeft even geduurd voordat de productie van AMD Radeon RX 480 en RX 470 modellen aan de initiele vraag kon voldoen, en voordat we de aftermarket modellen van de grote jongens op de markt zagen verschijnen. Want hoewel AMD met de huidige generatie referentie koelers een stuk interessanter is geworden dan bij de 200/300 serie wachten de meeste liefhebbers ongetwijfeld op de modellen met dikkere koelers, zoals de MSI uitvoering met de Twin Frozr koeling waar we niet geheel toevallig vandaag dan ook naar gaan kijken. Dat wachten is inmiddels ook wel voorbij, want hoewel het aanbod nog niet echt denderend is zijn er gewoon shops met voorraad. In één pakket kwamen de MSI RX 480 Gaming X 8G, de MSI RX 470 Gaming X 8G, en de MSI RX 470 Gaming X 4G binnen, wat meteen de deur open zette voor wat crossfire testing en uiteraard de 4 vs 8GB vergelijking.

Welnu, om het een beetje overzichtelijk te houden gaan we al die resultaten opsplitsen in twee reviews: De beoordeling van de MSI RX 480 en de MSI RX 470 uitvoeringen waarbij de 4 vs 8GB verschillen in de laatste worden besproken, en daarbij volgt er een los artikel(tje) over Crossfire prestaties in de huidige AMD Polaris generatie waarbij zowel de 480 als 470 aan bod komen. Het hoofdstuk ‘uitpakken’ zal in beide reviews hetzelfde zijn zodat zowel de kaart in kwestie als het meest nabije alternatief (want dat zijn ze) in beeld komt, en tevens zullen de grafieken beide kaarten uitlichten. Andere hoofdstukken zijn echter specifiek geschreven en gericht op de kaart waar de review om gaat.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”359432″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.