Review: MSI X99A Gaming Pro Carbon & Intel Core i7-6950X
Productpagina @ MSI
Productpagina @ Intel


Het komt niet heel vaak voor dat ik ergens stil van word. In de meeste gevallen pak je een product beet en in je hoofd zijn de eerste hoofdstukken van de review al geschreven. Dat is ook wel het geval met het product dat de helft van deze review vormt: de het MSI X99A Gaming Pro Carbon moederbord. Daar had ik verwachtingen bij: mooie foto’s, dikke builds, meer features dan je voor mogelijk houdt en uiteraard flink wat verlichting. De andere helft is echter een product waar ik van begin tot eind vooral stil van werd. Deels vanwege het niet misselijke prijskaartje van ruim 1700 euro, en deels vanwege het feit dat als het op consumenten elektronica aan komt er feitelijk niets zo veel kracht in huis heeft als deze chip: De Intel Core i7-6950X. Tien cores, 20 threads, en meer cash dan welke maffioso dan ook, sorry: cache. In feite een product zonder directe concurrenten, en daarbij hebben we ook geen overschot aan X99 borden in huis, een combinatie die zorgt dat deze review een bepaald ‘showcase’ karakter zal hebben. Omdat het mijn eigen chip ook niet is moet ook het overclocken beperkt blijven. Toch gaan we proberen één zeer voor de hand liggende vraag te beantwoorden, en dat is hoe en wanneer al die cores nu tot hun recht komen. Wat de ruim 300 euro kostende MSI X99A Gaming Pro Carbon betreft uiteraard de vraag wat dit moederbord allemaal te bieden heeft.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”349771″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.