Review: Netgear Arlo
Productpagina @ Arlo.com


Vandaag maak ik de stap naar wederom een nieuwe productcategorie. Het Arlo Security System is een compleet camera systeem bestaande uit een basisstation, camera’s, en cloud opslag; oftewel een compleet pakket om je huis- of zaakbeveiliging, of andere reden van cameratoezicht uiteraard, mee te beginnen. De naam Arlo zal niet iedereen direct iets zeggen, maar de naam Netgear zal vermoedelijk wel wat belletjes doen rinkelen. In 2012 nam Netgear het bedrijf Avaak over, welke op dat moment het VueZone beveiligingssysteem in de handel hadden, de voorouders van deze set en de basis van het nieuwe Arlo merk.

Enkele jaren ontwikkeling verder, en nu met een nieuwe (sub)merknaam, staat deze Arlo dus op de markt. Een systeem welke zich primair kenmerkt met geheel draadloze camera’s, oftewel geen netsnoer, en geen netwerkkabel, en deze camera’s zijn vervolgens ook nog eens waterdicht en vorst- en warmtebestendig. De focus is overduidelijk: Deze set moet cameratoezicht extreem makkelijk maken, iets wat gedurende deze review uit veel meer onderdelen zal blijken dan enkel het draadloze element. Vanwege deze focus van Arlo op de gebruiker met minder technische kennis zal ik de elementen als het installeren en het gebruik in eerste instantie voor de doelgroep passend houden, en vervolgens in verdere hoofdstukken elementen toevoegen voor de mensen met verdere interesse in de technische aspecten en de mogelijke beperkingen ervan. Ben je nu een mogelijke gebruiker met een beperkte technische kennis, spring dan gerust naar de conclusie welke ik tot een mini-reviewtje op zich probeer te maken, of als je vragen hebt kan je deze altijd in een reactie stellen.

Alvorens ik aan de review begin wil ik Informatique graag bedanken voor het mogelijk maken van deze review. Op dit moment bieden zij de Netgear Arlo VMS3230, het basisstation inclusief twee camera’s, aan voor 369 euro inclusief BTW en bezorgen. Extra VMC3030 camera’s kosten 149 euro inclusief BTW en bezorgen. Gezien de prijzen bij een flinke rij andere shops in de prijsvergelijker exact hetzelfde is lijkt het te duiden op een scherp prijsbeleid vanuit Netgear betreffende deze sets.

Hoewel Arlo ook complete sets met één, drie, of vier camera’s aanbiedt lijken deze (in elk geval vooralsnog) niet in Nederland leverbaar en voor andere markten bedoeld. Correctie: De set met drie camera’s lijkt inmiddels hier en daar al op te duiken.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.