Alles lijkt tot dusver te duiden op het feit dat deze set voor de gewone consument is. Technische kennis is niet noodzakelijk, en zelfs hulp van buitenaf zou niet nodig moeten zijn bij deze set. De installatie is dan ook kinderlijk eenvoudig en kan ik zijn geheel vanaf een telefoon of tablet worden uitgevoerd via de App (Beschikbaar voor Android, FireOS, of iOS 7 en nieuwer, oftewel de meeste recente telefoons met uitzondering van Windows Phones): Geen softwareinstallatie, geen instellingen prutsen, werkelijk aansluiten en gaan!

Mocht je de installatie toch vanaf een ‘echte’ computer willen uitvoeren doe je dat via de website van Arlo zelf: arlo.netgear.com , hier kan je inloggen als je reeds een account hebt, of via de knop “New system setup” de installatie starten, net zoals in de App overigens. In die zin staat overigens de enige uitdaging die mogelijk een puntje zou kunnen zijn: een klein beetje kennis van de Engelse taal (gewoon Engels, niet technisch Engels) is wel een vereiste. Maar iedereen die een Engelstalige website kan begrijpen kan met Arlo overweg.

Alle stappen zijn praktisch gelijk of je nu de App gebruikt of het via de browser doet. Arlo vertelt je dat de eerste stap is dat je het basisstation van prik moet voorzien, en met de (meegeleverde) ethernetkabel aan je huidige bedrade netwerk of router moet worden aangesloten.


Vanaf dit moment leidt het eigenlijk allemaal zichzelf, zaken zoals “doe de batterijen in de camera’s” snapt iedereen wel. De installatie herkent vanzelf dat er een basisstation binnen het netwerk zit, wat het serienummer is (hij vult dit ook vanzelf in gedurende de installatie), en het enige wat jij eigenlijk hoeft te doen is wat persoonsgegevens invullen: Naam, e-mail adres, een wachtwoord, etcetera. Geen informatie die zelfs tante Truus niet zou begrijpen.

De tweede echte en tevens laatste stap is het ‘syncen’ van de camera’s met het basisstation. Knopje indrukken op de basis, knopje op de camera, paar seconden wachten, en klaar. Het is echt zo eenvoudig dat je je bijna afvraagt of je niet wat vergeet. Daarna is het tijd om de camera’s op te hangen, neer te zetten, en te gaan gebruiken. Bij montage aan de muur of plafond zal je dus één klein gaatje moeten boren voor de montagemageneten.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.