De Arlo set komt in een opvallende verpakking. Een keurige uitgevoerde en verder niet ontypische doos aan de onderzijde, maar met een uitzonderlijke bovenkant waarbij de camera’s direct goed te zien zijn. Het lijkt bedoeld om mensen in een fysieke winkel in elk geval aan te spreken.



Eenmaal met alles op tafel is het toch een flink pakket aan onderdelen. We zien het basisstation en de camera’s, een netsnoer adapter en ethernetkabel voor het basisstation, een beperkte hoeveelheid papierwerk, batterijen, en de opvallende magneetmontagebolletjes voor de camera’s.


Net als in de specificaties heeft het basisstation ook voor het oog vooral veel weg van een router, al kan dat komen door het feit dat de letters “Netgear” er duidelijk op staan, een naam die toch veelvuldig te vinden is op routers. Het is een erg licht kastje met weinig opvallende elementen. Een camera-sync knop aan de zijkant is eigenlijk het enige interactieve element voor de gebruiker, al zien we onderaan enkele LED statuslampjes die iets van informatie geven. Aan de achterzijde zien we de aansluitingen, en valt op dat het apparaat enkel op de voet te gebruiken is. Mocht je je afvragen waar de USB poorten voor zijn, dat weet ik op dit moment ook nog niet, het is voor toekomstige uitbreidingen bedoeld. Een mogelijkheid voor muurmontage is niet aanwezig, wat mij betreft hadden twee schroefgaatjes om hem aan de muur te hangen wel gemogen.






Ook de camera’s zelf hebben niet veel opvallende elementen, maar de uitvoering is wel keurig in orde. Strak wit aan alle kanten behalve de (zwarte) voorzijde, niet te veel poespas, maar ze geven in elk geval een indruk van een goede kwaliteit en lijken producten die in een wat chiquer ingericht huis toch te combineren moeten zijn. Net als het basisstation hebben de camera’s een sync knopje, maar verder knoppen ontbreken. Aan de onderzijde zien we een schroefgat welke kan worden gebruikt met de optionele beveiligde montage. Dit is hetzelfde standaard schroefgat welke bijvoorbeeld wordt gebruikt voor tripods van fototoestellen, dus andere spullen met een dergelijke schroef kunnen in principe worden gecombineerd. Tevens zien we het klepje om bij de batterijen te komen. Acht meegeleverde batterijen moeten de twee camera’s voor de komende maanden van prik voorzien, maar gezien het om niet-oplaadbare modellen gaat moet je vanaf dat moment nieuwe batterijen kopen, of investeren in een set oplaadbare modellen.






De enige schroeven in de verpakking zijn niet eens strikt noodzakelijk; deze worden gebruikt om de magneten aan de muur, het platfond, of een andere locatie vast te zetten. Deze halve bollen zelf zijn een opvallende verschijning, overigens ook lekker klein. Ook in het pakket met twee camera’s krijg je er vier, gezien je eenvoudig je camera’s (tijdelijk) kan verplaatsen kan je dus vier montageplekken kiezen om ze tussen te wisselen, al weerhoudt niets je er van ze simpelweg op een oppervlak neer te zetten. Met één schroef zet je de bollen aan een oppervlakte vast, en een kleine ronding aan de achterzijde van de camera’s zorgt dat je de camera’s vervolgens praktisch alle kanten op kan wijzen.








De magneten die de camera aan de bol vast houdt is erg krachtig, met de camera bij ons buiten en vol in de wind opgehangen zit er geen millimeter speling in, zelfs niet tijdens de zwaardere windbuien de laatste weken.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.