Review: Noctua NH-D15S & C14S


Van Noctua producten maak ik al een tijdje reviews, en elke keer voel ik toch de drang om de vorige review erbij te pakken, de modelnummers aan te passen, en het geheel met enkel nieuwe testresultaten direct te publiceren. Ze zijn namelijk verdomd voorspelbaar, maar dan zeker niet in de negatieve zin van het woord. Bij Noctua weet je wat je mag verwachten.. toch? Uitstekende bouw, uitstekende garantie en gratis nieuwe mounting kits voor je eerder aangeschafte Noctua koelers, een pittig prijskaartje maar altijd de zekerheid van uitstekende ventilatoren, en natuurlijk de bruine kleur waarbij een opmerking over roest en de ogenschijnlijk vastgeroeste tradities van dit bedrijf toch onvermijdelijk is.

Dat is de reputatie in elk geval, maar als je de website van Noctua opent is het eerste wat je ziet toch echt ‘Chromax’, de gekleurde accessoires om de (tegenwoordig ook zwarte en grijze) ventilatoren van een ander kleurschema te voorzien. Oftewel, niets is zeker, en ervaringen uit het verleden zeggen niets over het product van vandaag. Reden genoeg om de ‘nieuwe’ (althans, meest recente) koelers van Noctua onder de loep te leggen: De NH-D15S en de NH-C14S, verkrijgbaar voor respectievelijk 74-80 en 68-75 euro.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.