Ik test, in elk geval voorlopig nog even, met een Intel Core i7-4770k chip zowel op 3.9GHz op 1.14V, en 4.2GHz @ 1.20V. Hoewel de stock snelheid technisch gezien 3.5GHz is, boost een Intel Core i7-4770k zich normaliter tot 3.9GHz. Hoewel de meeste moederborden dan slechts één core tot 3.9GHz tillen zet ik ze wel alle vier op 3.9. Hoewel ik de term ‘stock’ aanhoud, is het dus eigenlijk ietsje hoger geklokt.

Overige punten:
– Tests worden uitgevoerd op een open test-bench: de Cooler Master Test Bench v1.0
– Geen verdere ventilatoren of koeling, enkel de onderdelen die de fabrikanten in de doos mee leveren worden gebruikt
– Ik gebruik de meegeleverde koelpasta, mocht je dat er niet bij krijgen (zeldzaam) gebruik ik Arctic MX-4.
– Voor load test op de i7 gebruik ik Prime95 met de setting In-place large FFTs. In de regel is deze belasting flink zwaarder dan gamen of video bewerken.
– Temperaturen worden genoteerd bij 15 minuten stabiele resultaten.
– Bij het passeren van 90 graden Celsius faalt de koeler een test, en vervallen de resultaten op die instelling. Ik kan het dan niet aanraden om die betreffende koeler in het dagelijkse leven te gebruiken met die bepaalde instelling, gezien andere factoren zoals een warme zomer dag, of de opbouw van stof in de case, dan wel tot kritieke temperaturen kunnen leiden.

Over Redactie

Redactie
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RedactieTuoni Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tuoni
Gast
Tuoni

Mooie review. Betreffende de D15S wordt meerdere malen gesproken over de RAM compatibiliteit op het X99 platform. Uiteraard een goed punt. Echter persoonlijk vind ik het grootste pluspunt van het asynchrone ontwerp van de D15S dat deze in tegenstelling tot de D15 en de U14S NIET het eerste PCIe slot blokkeert op een X99 moederbord. Bij veel (bijna alle?) X99 borden en bij een aantal nieuwe Z170 (WS) borden is het eerste PCIe slot de primaire PCIe x16 slot. Dit was voor mij de reden om de D15S te kiezen boven de D15 of de U14S. RAM compatibiliteit vond ik persoonlijk met de D15 op een X79 bord ook niet echt een probleem. De fan +/- 1cm hoger op de heatsink monteren en alles was klaar. Enige probleem wat je zou kunnen hebben is met RAM die nog steeds die super hoge heatsinks hebben maar die zie je de laatste… Lees verder »