Review: Phanteks Enthoo Luxe

Productpagina @ Phanteks.com

Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.netHoewel ik reeds enkele Phanteks koelers heb gebruikt en getest, heeft het even geduurd voordat ik aan hun behuizingen begon. Hoewel de reviews uitermate positief waren keek ik naar de stock foto’s en ontbrak mij de overtuiging om er mee aan de slag te gaan, zeker in de tijd dat de Enthoo Primo de enige behuizing in het assortiment van Phanteks was. Deze beestachtig grote behuizing met een prijskaartje van 200 euro was niet iets waar ik dagelijks “even” systemen voor kon maken.

Toen Phanteks met de Enthoo Pro uit kwam, een wat meer gangbare behuizing die inmiddels voor ca 80 euro te koop is, begon het al een beetje aan te trekken. Het was echter tijdens mijn bezoek aan Gamescom, waar ik voor het eerst de behuizingen in het echt zag, dat ik pas over de streep werd getrokken. In het echt zagen ze er namelijk nog beter uit dan de foto’s deden vermoeden, en vooral het binnenwerk leek een klasse apart. Dat Phanteks daar toevallig ook hun nieuwste model, de Enthoo Luxe, had uitgestald kwam eigenlijk extra goed uit, want die bood weer net even wat extra’s ten opzichte van de Pro.

De Enthoo Luxe, de derde toevoeging aan de Enthoo serie zit een beetje tussen de Primo en de Pro in. Wat afmetingen en binnenwerk betreft is het praktisch de Pro, oftewel een stevige, maar niet overdreven grote luxe ATX toren, maar wat features betreft heeft hij een opvallende toevoeging: Naast een extra ventilator heeft de Luxe namelijk LED-strips aan de buitenkant, die in meerdere kleuren in te stellen zijn. Met een prijskaartje vanaf ca 130 euro is het weliswaar geen goedkope behuizing, maar is de Enthoo Luxe aanzienlijk beter bereikbaar voor het grotere publiek dan de Enthoo Primo.

Het viel mij overigens op dat Phanteks een stevige fan-base heeft. Mocht je je afvragen of de onlangs uitgekomen Evolv review gaat komen: Die pracht van een behuizing staat inmiddels al naast mij! Mocht je interesse hebben zag ik ook een filmpje van een Enthoo Mini XL op de Phanteks site voorbij komen, ik moet toegeven dat ik toch ook heel even stil werd van die teaser, zaten namelijk best wat leuke nieuwe ideeën in.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.