De specificaties van de Phanteks website:


De Pro M is beschikbaar in twee kleuren, waarover later meer. Buitenom de kleurverschillen zijn de twee versies van de kast overigens exact gelijk. De kast heeft dimensies van 235mm (breed) bij 480mm (hoog) bij 500mm (diep), wat vrij klein is voor een behuizing in het midtower segment. Ondanks de wat kleinere afmetingen van buiten geeft Phanteks ruimte aan het E-ATX formaat moederbord, zolang de breedte van het moederbord niet groter is dan 264mm. Uiteraard kunnen we ook moederborden van het ATX, Micro ATX en Mini ATX formaat kwijt in de kast.

Intern moet er ruimte zijn voor 8x 3.5” schijven en 3x 2.5” schijven. Overigens is het belangrijk op te merken dat bij de Pro M gekozen is voor een modulaire opzet waarbij er standaard ‘maar’ 2x 3.5” trays en 1x 2.5” tray meegeleverd wordt. Mocht je meer opslagruimte nodig hebben dan dit dan zal je dus een additionele tray moeten aanschaffen. Beide opties worden verkocht voor ongeveer €7,- per stuk.

Door de modulariteit van de kast verschilt de ruimte voor de lengte van de grafische kaart. Gebruik je additionele HDD brackets net op het punt waar de grafische kaart zit dan mag de kaart niet langer zijn dan 300mm. Dit is al vrij ruim, je kan hier bijvoorbeeld zonder problemen de meeste high-end kaarten in kwijt. Mocht je echter geen gebruik maken van de additionele HDD-brackets, wat waarschijnlijk voor de meeste mensen zo is, dan is er ruimte voor 420mm, wat meer dan genoeg is voor zelfs de meest exotische grafische kaarten. Op het gebied van CPU koelers heb je tot 194mm ruimte in de diepte. Dit betekend in de praktijk dat je vrijwel elke CPU koeler kwijt kan.

Op het gebied van koeling vinden we ruimte voor ofwel een hele grote radiator voor (tot 360mm) ofwel een reguliere radiator bovenin (tot 280mm). Verder hebben we voorin ruimte voor in elk geval twee 120mm of 140mm fans, tenzij je de 5.25” cage niet nodig hebt. Deze kan je er dan uithalen, wat ervoor zorgt dat je een extra fan kwijt kan voorin. Boven is er ruimte voor 3x 120mm of 2x 140mm fans en achterin is er ruimte voor één 120mm fan of de meegeleverde 140mm fan. Er wordt dus maar één fan meegeleverd met de behuizing zelf.

Al met al treffen we behoorlijk wat ruimte aan in de specificaties, ondanks de toch wat beperkte afmetingen aan de buitenkant. Op papier lijkt de behuizing aan vrijwel elke wens te voldoen die ingebeeld kan worden – of dit ook in de praktijk zo uitpakt is natuurlijk een ander verhaal, lees daarvoor gauw snel verder.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu