De Enthoo Pro M komt in twee kleuren, ‘satin zwart’ of ‘titanium groen’. Het exemplaar waar we in deze review naar kijken is in de titanium groene versie en hoewel de plaatjes die Phanteks op de website vertoond een behoorlijk verschil laten zien tussen de twee versies blijkt dit in de praktijk mee te vallen. Het groen is erg subtiel en valt in de eerste instantie niet direct op. Dat wil niet zeggen dat de groen gekleurde versie geen meerwaarde heeft tegenover de ‘gewone’ versie in het zwart. Met name vanuit een hoek of als de belichting er goed op staat geeft de titanium groene afwerking een mooie gloed weer wat zeker veel liefhebbers zal aanspreken.



Aan de zijkant links treffen we het raampje aan samen met het paneel met daarop de standaard 2x 3.0 USB-poorten en audio/microfoon aansluitingen. Het raampje is niet zo groot als dat we zien op andere Phanteks cases, zoals de Enthoo Pro, maar geeft wel een goede indruk van de binnenkant van het systeem. Door het gebruik van een ‘cover’ voor de voeding en de kabels die daarachter normaal gesproken wegvallen geeft de kast bovendien direct al een nette uitstraling.


Aan de achterkant van het systeem treffen we de verwachte duimschroeven aan om de zijpanelen los te maken en zien we ook de meegeleverde fan zitten. De meegeleverde 140mm fan is van Phanteks zelf, model . Ook de achterkant van de behuizing lijkt netjes weggewerkt, er zijn geen scherpe randen zichtbaar en de gehele achterkant is netjes zwart gemaakt.


De rechterkant van het systeem bestaat uit een gesloten zijpaneel en heeft verder niet veel bijzonderheden. Wel zien we bovenop de stoffilter die middels magneten aan de behuizing vast blijft zitten. Dit systeem zien we meer terug bij Phanteks en ook bij een aantal concurrenten en maakt het erg makkelijk om de stoffilter boven schoon te houden en voorkomt dat er veel stof je systeem inkomt van bovenaf als je daar geen fan of radiator installeert. We treffen hier ook de aan-knop van het systeem aan.


Aan de onderkant vinden we verder de ‘voetjes’ van het systeem en een stoffilter, die iets moeizaam uit zijn houder te schuiven is. De stoffilter onderin is ook de bereiken als je het systeem rechtop laat staan, maar zal moeilijk terug te plaatsen zijn zonder het geheel even een kwart slag te draaien.


Tot slot kijken we nog even naar de voorkant van het systeem. Het ‘titanium green’ heeft hier hetzelfde effect gekregen als geborsteld aluminium, een look die je vaker terug ziet bij moderne kasten. Ook hier is de kast erg netjes afgewerkt als één geheel. Aan de zijkanten zijn er kleine gaatjes om lucht naar binnen te zuigen of eruit te laten, terwijl het gehele onderste gedeelte van de voorkant ‘gemeshed’ is. Dit moet ervoor zorgen dat eventueel geplaatste fans aan de voorkant optimaal hun werk kunnen doen.


Al met al treffen we aan de buitenkant een bijzonder product aan waar maar heel weinig kritiek op te geven valt. De afwerking komt overeen met wat ook bij duurdere behuizingen de norm is, wat zeker gezien de lagere instap prijs van de Pro M een compliment waard is. Meegeleverd met de behuizing is uiteraard de accessoire box, en hoewel deze niet zo luxe is als wat we eerder bij de Enthoo Pro zagen, voldoet het aan wat we nodig hebben om met de kast verder te kunnen.


Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu