We gaan een wat ouder systeem inbouwen in de kast, wat soms wat onhandig is (denk aan bijvoorbeeld de USB 3.0 poorten die niet direct op het moederbord aangesloten kunnen worden). Het gaat om een Asus P6T Deluxe v2 met een Intel i7 920 als processor, 3x2GB geheugen van OCZ, een EVGA GTX260 videokaart en een modulaire 700W PSU van Cooler Master. Voor opslag wordt een wat 3.5” Seagate HDD gebruikt met een capaciteit van 50GB.


Zoals je misschien al had verwacht na het lezen van de indruk over de binnenkant van de case blijkt het inbouwen van een systeem in de Pro M erg eenvoudig. Binnen 10 minuten zat het gehele systeem er moeiteloos is en waren zelfs alle kabels al aangesloten. De ingebouwde mogelijkheden voor het managen van de kabels zorgen er bovendien voor dat dit direct netjes en verzorgd gebeurd en blijft er geen enkel kabel over in het zicht die daar niet thuis hoort. Het inbouwgemak dat Phanteks eerder al bewees te hebben met de grote broer van deze case, de Enthoo Pro, wordt dunnetjes herhaald bij de Pro M.


Een klein puntje van kritiek is misschien te geven aan de keuze voor het raampje. Deze is vrij smal waardoor er maar weinig licht de kast binnenvalt. Dit betekend dus dat tenzij je verlichting gebruikt in de kast zelf of tenzij je gewoon veel licht op de kast hebt vallen dat het vrij donker kan zijn van binnen. Dit geldt overigens niet alleen voor Phanteks cases, maar ook andere kasten die ervoor kiezen met een klein(er) raampje te gaan hebben hier last van.

Wanneer het systeem aangezet wordt licht uiteraard ook nog de bovenkant op.


Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu