Te koop bij DX.com – hierToen ik onlangs op DX.com door de bergen gadgets aan het snuffelen was merkte ik op dat zij ook enkele merken en producten verkopen die wij in Nederland al kennen uit de grote winkels, of bekende webwinkels. En zoals vaker gebeurt wanneer je aan het browsen bent kom je wel iets eens wat tegen dat je aan het denken zet. Voor de HTPC setup gebruik ik bij voorkeur de afstandsbediening in combinatie met een CEC adapter, maar typen werkt toch lekkerder op een toetsenbord, en met regelmaat gebruiken wij hem dan ook. De huidige Logitech K400 werkte echter op een korte afstand al niet lekker meer waarbij sommige opdrachten gewoon niet bij de pc aan kwamen. Overigens overweeg ik die nog eens RMA te sturen, want er zijn veel reviews die positiever zijn over het bereik dan mijn eigen ervaring. Maar goed, daar had ik op dat moment weinig aan, en die iets kleinere Rapoo E9080 leek mij interessant om te proberen.

In Nederland kon ik dit specifieke model enkel vinden voor een goede 10 euro meer dan bij DX.com, en dan ook enkel nog bij shops die voor mij onbekend zijn. De nieuwere E9180P zit een goede 20 euro daar boven, en vind ik gezien het eenvoudige doeleinde niet nodig. Enkele dagen later kwam de E9080 dus uit Hong Kong aan, met een omgerekende prijs van € 40. Overigens zijn er ook nog iets goedkopere modellen op de markt als je geen touchpad deel nodig hebt, echter voor HTPC gebruik is het een fijne toevoeging.

Een iets kortere review (althans, minder foto’s) dan gebruikelijk, want het is een relatief eenvoudig product waar niet gek veel van te laten zien valt, maar hopelijk met voldoende informatie om een compleet overzicht te geven. Gezien de doelgroep (HTPCs) komen de de belangrijke elementen zoals het design, het bereik, de batterij, en uiteraard het typcomfort in de review naar voren. Voor gebruikers die een andere reden hebben om een compact toetsenbord met touchpad te gebruiken, mocht je bepaalde vragen hebben die niet in de review worden besproken, laat het mij gerust weten!

Voor ik aan het echte reviewen begin vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.