Review: Razer Mamba
Productpagina @ Razer


Je zou denken dat de momentjes waarop je echt onder de indruk bent van een muis zeldzamer worden wanneer je praktisch kan zwemmen in je muizen collectie, en dat is ook zeker een beetje het geval ondanks dat er toch aardig wat innoverende muizen voorbij zijn gekomen de laatste tijd. Razer nam het zekere voor het onzekere, en kwam ondanks hun brede assortiment aan echt indrukwekkende muisjes aanzetten met hun nieuwe topmodel: De nieuwe Razer Mamba (Mamba Chroma en Mamba 5G wordt hij ook genoemd, maar Razer noemt hem simpelweg ‘Mamba’).

De basismodellen van Razer gaan in de regel wat langer mee, zo is de oorspronkelijke Mamba inmiddels 6 jaar oud. En de Mamba was eigenlijk een draadloze DeathAdder (met wat kleine nuanceverschillen) welke in 2006 naar de markt kwam, en die overigens onlangs ook is vernieuwd in de vorm van de DeathAdder Chroma. De vormgeving veranderd vaak nauwelijks, maar de sensor en het andere binnenwerk wordt vaak weer up-to-date gebracht, en onlangs is Razer met hun ‘Chroma’ naamgeving natuurlijk druk bezig geweest om al hun modellen van RGB verlichting te voorzien, iets wat ook in deze muis zit.

Er zijn overigens twee nieuwe Mamba modellen uitgebracht: De Mamba (die we in deze review gaan bespreken, en de Mamba TE of ‘Tournament Edition’. De laatste is een bedrade variant die het laadstation dus mist, en tevens niet is voorzien van de ‘adjustable click force’ (komen we zo op terug). Wel is het Razer logo bij de TE variant verlicht. De TE variant is verkrijgbaar voor 98 euro, deze draadloze variant heeft een prijskaartje van 179 euro. Als je dat heel snel zegt en er niet te lang bij stil staat valt het reuze mee, dus laten we maar snel kijken wat je krijgt bij het nieuwe topmodel van Razer.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.