Review: Sharkoon Budget Roundup


Onlangs bekeken we de MK80 van Sharkoon, een mechanisch toetsenbord die weliswaar een aardig prijskaartje droeg van ca 139 euro, maar die zich toch toonde als één van de betere mechanische toetsenborden van dit moment. Niet in de laatste plaats vanwege de veel gunstigere prijsstelling dan gebruikelijk is bij RGB verlichte toetsenborden, waarbij alternatieven al snel tientjes meer kosten. Een uitstekende prestatie van Sharkoon, een merk welke normaliter toch producten neer zet in een iets andere klasse.

Vandaag gaan we dan ook een beetje terug naar wat mensen eerder voorstellen als ze de naam Sharkoon horen: betaalbare (een vaag begrip geef ik toe) hardware. Luxe mechanische borden zijn niet voor iedereen weggelegd, en we gaan vandaag kijken wat je nou krijgt als je het bedrag van een beetje mech bord wil investeren in een hele nieuwe desktop set. Dat wil zeggen, een headset, keyboard, muis, en muismat. De H30 headset, het K20 toetsenbord, en de Drakonia Black muis zijn allen producten rond de 40 euro, welke we gaan aanvullen met enkele muismatten van Sharkoon die zo rond de 10 euro liggen. Tel je dat bij elkaar op dan komen we dus in de buurt van de prijs van dat enkele mechanische bordje, al kan je op dit moment bij Alternate de K20 en H30 zelfs combineren voor 70 euro waarbij je ook nog een gratis ‘gaming bag’ krijgt.

De vraag van vandaag uiteraard: Is goedkoop duurkoop? Of zijn die dure producten toch stiekem gewoon overbodige luxe?

Vanwege het grotere aantal producten laten we de gebruikelijke indeling vallen, en geven we elk product op iets kortere wijze hun eigen hoofdstuk.250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.