560,420

ProductwebsiteNa m’n eerste twee cpu koeler reviews kon een volgende natuurlijk niet lang uitblijven. Ditmaal wederom een closed-loop waterkoeling set, maar dan eens van een ander kaliber / prijsklasse. Omdat er niet altijd plaats is voor een 240 of 360mm radiator ging mijn voorkeur uit naar een 120mm oplossing, en ben ik uitgekomen op de Silverstone Tundra TD03. De TD03 komt met een flink dikke 120mm radiator, twee fans in push-pull configuratie, en een prijskaartje van net boven de € 100.

Gezien ik pas recent ben begonnen met koeler reviews heb ik echter nog niet heel veel vergelijkingsmateriaal. Ik zal de grafiek met temperaturen vlot en regelmatig updaten zodra ik een nieuwe koeler heb kunnen testen, om zo gaandeweg een nog meer volledige review te kunnen delen.

Voor de liefhebbers van de uitstraling, maar op zoek zijn naar een groter alternatief: de Silverstone TD03 heeft ook een 240mm broertje, de TD02, welke ca. een tientje meer kost.

Voor deze test, en toekomstige koelers, heb ik een setup gekocht van een ASRock FM2A88X Extreme 4+ met een AMD Athlon 760k. Een socket FM2 Quadcore met unlocked multiplier. Wellicht niet het grootste heethoofd denkbaar, maar deze set zal zeker representatieve (en relatieve) performance resultaten van verschillende cpu koelers geven die ook goed bruikbaar zijn voor andere setups.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.