Zoals vorige keren zal ik met foto’s stap voor stap het inbouwen laten zien. Maar samengevat: Het is gewoon erg eenvoudig. Echter wel een kleine opmerking: De TD03 is een relatief zware koeler, en de slangen zijn vrij stug. Bij de laatste stap, wanneer je de radiator aan de case schroeft, moet je tegelijk de ventilator er goed tussen houden, ondanks dat dit prima te doen is met 2 handjes, kan een extra paar handen bij deze laatste stap het voor sommigen (vooral onervaren bouwers) wellicht iets makkelijker maken. Dus mocht je hulp in de buurt hebben voor 2 minuutjes, maak er gebruik van.

600,491

1) Schroef de eerste ventilator op het koelblok

600,465

2) De isolatiestickersop de backplate plakken, en de schroeven er door heen.

600,521

3) Backplate in het moederbord, en duw de zwarte klemmetjes op de schroeven, zit die alvast vast.

600,505

4) De intel armpjes van het koelblok af (Intel zit er fabrieks-af op), en de AMD armpjes met schroefjes op het koelblok gezet.

600,468

5) Koelblok-armpjes schuif je over de backplate schroeven, daarmee zit hij eigenlijk meteen goed recht, en dan met de 4 spring-schroeven zetten we het koelblok goed vast. Uiteraard een beetje koelpasta niet vergeten.

600,411

6) En dan de laatste stap. De tweede ventilator tussen de case en de radiator plaatsen. En dan met de schroeven van buiten de kast, door de 2e ventilator, de radiator aan de kast vasthangen. Dit vereist enige aandacht, maar verloopt gewoon soepel.

Al met al gewoon een prima eenvoudige installatie. Geen gekkigheid of verdere opmerkingen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.