Review: SteelSeries Siberia RAW Prism

Productpagina @ SteelSeries.com
Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.netIedereen die eens gezocht heeft naar een gaming headset zal ongetwijfeld de SteelSeries Siberia reeks voorbij hebben zien komen. Die reeks is al jaren uitermate populair, en niet zonder reden: Het geluid is degelijk, en het lage gewicht en de lage druk op de oren maken het een model die bij een grote groep gebruikers heerlijk op het hoofd zit gedurende langere game sessies. Het huidige “Standaard Siberia” model, de V2, komt echter alweer uit 2008, dus een echte opvolger zat er wel aan te komen.

En een opvolger kwam er, sterker nog, er is onlangs een hele reeks nieuwe Siberia headsets aangekondigd. Zowel een opvolger van het basismodel Siberia V2 in de vorm van de V3, als opvolgers van de sub-types die in de laatste jaren tussendoor zijn uitgebracht: de Siberia headsets met opvallende kleurtjes en LED-features worden vervangen door de Siberia V3 Prism, en de Siberia Elite wordt vervangen door de Elite Prism. Een echte nieuwe stap werd ook gemaakt: De introductie van de SteelSeries RAW Prism, het onderwerp van deze review. Met de RAW reeks richt SteelSeries zich meer op de prijs-bewuste gamer, en waar de Siberia V3 100 euro gaat kosten (en alle overige modellen daar boven komen te zitten), komt de RAW Prism op de markt met een prijs van 60 euro. De term Prism die bij meerdere modellen wordt gebruikt staat voor de RGB-LED verlichting die is toegevoegd.

Voor de Siberia RAW Prism was ik uiteraard benieuwd of er niet te veel is ingeleverd om de flink lagere adviesprijs mogelijk te maken.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.