Wat verpakking betreft weinig spannends; beetje gemiddeld karton, handleiding, driver-cd, 2x molex->6-pin verloopstekker.




Speciale aandacht voor de sticker die op de ventilatoren zit. Net als wat we MSI en Asus de laatste generatie zagen doen gaat XFX deze generatie ook mee met het ‘stilstaande ventilatoren’ concept. Het idee is dat je 0dB geluidsproductie hebt bij lage toeren. In de praktijk vind ik het niet veel meer dan een gimmick, want een zeer laag RPM valt ook niet te horen en geeft toch wat ‘gratis’ airflow langs je componenten. Speciale aandacht echter voor twee redenen: 1) de ventilatoren stoppen bij mij helemaal niet maar blijven altijd minimaal 500 RPM draaien. 2) Er moet toch iemand bij XFX werken met een beetje gevoel voor de Engelse taal? Hoewel ik er om kan lachen moet ik vraagtekens zetten bij zaken die een indicatie zijn van weinig aandacht voor details. Punt 1 weeg ik niet te zwaar, deels omdat het praktisch niet uitmaakt, en deels omdat deze vroege samples wellicht nog niet uitgewerkt zijn wat betreft vendor-specifieke features.


De kaart zelf maakt in eerste instantie een forse indruk, zeker voor de instap serie en het feit dat AMD inzet op <75W en zelfs op gebruik in laptops is een dikke twee-ventilator twee-slot koeler opvallend. Je moet er niet –te- dicht op gaan zitten, want dan wordt toch wel duidelijk dat dit een budget koeloplossing is. Rode elementen zijn of glimmend plastic of een likje rode verf, en het onderliggende bescheiden koelblok met de twee eenvoudige heatpipes lijken op de basis van menig HD 5450 of GT 210 en zorgen voor een voelbaar en zichtbaar lichtgewicht kaartje. De kleurstelling zelf lijkt te duiden op een kaart gericht op de Aziatische markt, waar een dergelijk design in de regel meer wordt gewaardeerd dan in het westen. Alles lijkt dus te draaien om deze budget chip toch een beetje indrukwekkend te laten ogen, maar waarbij de lage kosten van de koeler zichtbaar zijn zodra je te dicht in de buurt komt. Overigens is dat iets wat niet alleen XFX doet, ook andere budget kaarten zoeken veelal de balans tussen indruk maken en toch erg goedkoop willen zijn. [img]http://www.techtesters.eu/pic/AMDRX460XFX/305.jpg[/img]













Zoals gezegd is de 6-pin aansluiting opvallend, en iets wat op andere RX 460’s ongetwijfeld zal gaan ontbreken. De achterzijde is verder weinig spannend; backplate ontbreekt uiteraard, maar een zwart PCB is altijd welkom. Aansluitingen komen in de vorm van een DisplayPort, HDMI poort, en DVI-D aansluiting. VGA schermen zeggen we dus voorgoed gedag.




Voor de aardigheid nog even de Manta erbij gepakt voor een complete build foto.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.