De verpakking van de Xiaomi Pistons is zeer mooi te noemen.
In eerste instantie lijkt het niet veel te zijn, aangezien het toch een heel klein doosje is waar de meeste andere oortjes in grote overbodige verpakkingen binnen komen.Op de achterkant vinden we in het chinees nog is een keer de specificaties. Voor de gemiddelde Nederlandse consument niet echt leesbaar.
Als we het doosje dan openvouwen staat er aan de binnenkant nog wat meer informatie over de oortjes, in het chinees uiteraard. Er staat wat uitleg over de verschillende knopjes op het controlepaneeltje en informatie over de materialen in de kabels.


En daar ligt dan in al zijn gloren het setje Xiaomi Pistons.


Als je vervolgens het doosje van de oortjes weghaalt staat daaronder nog wat uitleg over hoe de oortjes goed op te bergen, wat nog best wel van pas komt.
Het ontwerp ontvangt wat mij betreft echt een prijs! Alles is goed uitgedacht, compact en goedkoop gehouden en er zit ook nog eens een goed product in.
Laten we beginnen bij de verpakking van de oortjes zelf.


Dit is het doosje waarin alles verpakt zitten, deze heeft de afmetingen 7x7x3, zeer compact. Op de voorkant zie je een stickertje zitten en op de achterkant zit precies zo’n zelfde. Het idee is dat je een van de twee eraf haalt en de ander gebruikt om het dekseltje te laten scharnieren. Dit werkt zeer goed.


Als het opengescharniert is heb je toegang tot de oortjes zelf en het rubberen houdertje waar ze in zitten.


Hier is het rubbertje er uit genomen en zijn de oordopjes te zien samen met een klein clipje. De oordopjes die standaard op de Pistons zitten zijn medium waarbij nog een setje small, medium en large bijgeleverd wordt. Het klipje is een stukje geborsteld aluminium die je over de kabel van de pistons schuift en dan aan je shirt kan vastmaken, dit gaat zeer moeilijk.


Het rubbertje heeft op de achterkant een groeven patroon. In dit rubbertje kun je de Pistons zeer goed opbergen en zonder kopzorgen in je zak naast je telefoon steken. Er steekt niks uit en alles blijft mooi beschermd, zo hoeft niet elke keer het hele doosje mee.


De oortjes hebben net als alle andere aluminium delen een groef er in zitten. Dit zou zijn om vingerafdrukken tegen te gaan, en dat werkt zeer goed. Vuil als in vet etc. valt niet op wat het uiterlijk goed doet. Het aluminium voelt aan als goede kwaliteit en beschadigt niet snel, dit is gebruikt voor alle delen van de Pistions. Achterin de oortjes zitten gaten met een filter er in, deze zorgen er voor dat fibraties die aan de verkeerde kant van de driver ontstaan niet het oor in gaan.Ook het controlepaneeltje heeft een groef rondom. Op dit controlepaneeltje zitten drie knoppen en een microfoon. De knoppen hebben op verschillende OS’en verschillende functies:En op Windows Phone hebben de knoppen dezelfde functie als bij Android toestellen. De microfoon die er op zit is van prima kwaliteit, ik werd vandaag op de fiets gebeld terwijl het stevig waaide en nam op met de Pistons. Volgens de beller was ik luid en duidelijk te verstaan.


Op de 3.5mm aansluiting zit wederom een groef, ook is deze gold-plated zodat hij langer houd/beter contact maakt. Verder is het een vrij standaard stereo aansluiting met een extra microfoon aansluiting.

Over Redactie
Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments