Productpagina
Prijzen en levertijden@Hardware.infoEen nieuwe build, een nieuwe case. Voor deze build zocht ik een behuizing die niet te hoog was, met een window komt, toch een degelijke collectie hardware kwijt kan, en ook nog eens ruimte had om later eventueel een optical toe te voegen. Mijn oog was eerst gevallen op de Xigmatek Nebula, echter leek met het oog op koelprestaties voor een i7 en losse GPU, en de optie voor een optical,zijn broertje de Aquila toch een beter idee.

Op de foto leek het in elk geval een mooie kast, maar gezien dit mijn eerste Xigmatek case was (Dat ik mij kon herinneren) was het natuurlijk wel even spannend. In elk geval voldeden de specificaties ruim aan de eisen die ik had gesteld, en was hij met zijn prijs van ca 78 euro ook nog eens niet te duur. Naast deze witte variant met een window is er ook een gesloten variant (~74 euro), en zijn er ook zwarte varianten (ca 74 euro voor zwart met window, en 69 euro voor de zwarte gesloten variant). De witte-window variant is dus ietsje duurder, maar als je dat nou toevallig mooier vindt valt het wel mee. Een meerprijs van 5,– voor een window is relatief goedkoop.

Voor deze behuizing was ik vooral benieuwd naar de bouwkwaliteit die Xigmatek af weet te leveren, hoe het met de algemene features is gesteld zoals koeling, geluidsproductie, kabelmanagement, en stoffilters, en uiteraard hoe hij zijn mannetje staat ten opzichte van de concurrentie. Je kan tenslotte aardig wat leuke behuizingen kopen tegenwoordig voor dit bedrag.

Voor ik aan de echte review begin vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.