Het bouwen van de Aquila is vrij eenvoudig, maar een beetje nadenken vooraf kan je wel wat tijd besparen. Het installeren van een flinke tower koeler is niet heel handig als het moederbord eenmaal in de behuizing zit, dus het is aan te raden om deze eerst op het moederbord te installeren, en daarna het moederbord met koeler in de behuizing te plaatsen.


Eenmaal in de behuizing zien we dat er flink ruimte is voor cpu koelers, 180mm is de maximale hoogte, maar de meeste gangbare torens zitten zo tussen de 150 en 160mm. Deze koeler zit met een aardige 165mm nog altijd ruim onder het dak van de Aquila.


Videokaartje plaatsen is natuurlijk een eitje. Ondanks de gedraaide plaatsing zit er nog een flinke ruimte tussen de videokaart en het zijpaneel, zodat ook een dikke grafische kaart niet in ademnood hoeft te komen.


Harde schijven gaan zonder tools in de brackets. De brackets zelf zijn heel stevig, sterker nog ze zijn echt opvallend stug. Het in de case schuiven vereiste enige overtuiging van mijn kant, en de pinnetjes zaten echt goed in de HDD zelf.



2.5” drives schroef je eerst rubbertjes op, om hem vervolgens onderin de kast te schuiven. De dempende rubbers voegen voor een SSD weinig toe, maar zijn wel aardig voor 2.5” HDDs.



De voeding schuiven we eenvoudig onderin de case. Een 140mm model heeft ruimte genoeg, een 160mm model moet ook nog wel lukken als de aansluitingen niet te stug zijn (dit kan bij sommige modulaire voedingen het geval zijn). Langere voedingen zullen enkel met een dremel lekker aan te sluiten zijn en zijn dus voor de niet-modders niet aan te raden. Net na de 190mm zit je tegen de HDD brackets aan, maar je moet natuurlijk wat ruimte voor de kabels niet vergeten.



Al met al een eenvoudige installatie. Enkel even zorgen dat je de cpu koeler vooraf op het moederbord zet.



Met een windowed case is degelijk kabelmanagement natuurlijk wel belangrijk. Je wilt tenslotte geen bende in je mooie behuizing zien. Er lijkt bij de Aquila best over nagedacht te zijn, want de meeste kabels blijven eenvoudig uit het zicht en de airflow. Niet alleen kan je de meeste kabels in het onderste segment houden (naast/achter de voeding), maar de kabels die je moet aansluiten zijn ook eenvoudig naar de gewenste locatie te leiden. De cpu-power kabel moet wel even over het moederbord heen, maar daar zie je straks helemaal niets meer van.




Dat de cpu power het moederbord kruist is straks van buiten niet meer te zien.

Op dit moederbord zitten de frontpanel aansluitingen direct aan de window-zijde (al hebben veel moederborden dat). Die kabeltjes zijn toch echt cruciaal, en deze zijn dan ook niet weg te werken (Eventueel te sleeven?). De build zal nog een beetje aan gesleuteld worden, dus ook dat kabeltje zal nog wat netter weggewerkt moeten worden, bijvoorbeeld geheel onder de HDD bay verborgen, of strak langs het moederbord direct naar de andere zijkant. Het doet aan het geheel weinig af.


Het belangrijkste is echter voor elkaar: De kabels zitten niet in de airflow, en wanneer je door je window kijkt ziet het er zelfs zonder dat de build echt helemaal afgewerkt is, of zonder aandacht aan te besteden aan kabels, al best keurig uit. Met een klein beetje liefde is het eenvoudig helemaal strak te maken.




Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.