In mijn inleiding gaf ik al aan dat ik nieuw ben met quadcopters, dus de eerste vlucht zal een spannend moment worden. Voor ons huis ligt een voetbalveld waar ik lekker kan experimenteren. Ik heb tot zover drie keer gevlogen met de Tarantula. Dit zijn zeker geen sessies van uren, want de batterij is vrij snel leeg. Als je echt wat langer wilt vliegen dan raad ik je aan om extra batterijen aan te schaffen.

Naar schatting heb je gemiddeld 15 minuten aan vliegtijd. Tijdens mijn eerst sessie heb ik langer kunnen genieten, omdat het vooral kleine afstanden waren. Als je de LEDS uitschakelt kun je de vliegtijd wat rekken. Het opladen van een batterij duurt gemiddeld 70 minuten. Met één batterij zou je dus een avondrondje kunnen doen in de zomer terwijl het nog licht is.

De Tarantula is mijn eerste quadcopter waar ik bij vreesde dat de leercurve erg moeilijk zou zijn. Achteraf kan ik zeggen dat ik verrast ben hoe soepel alles ging. De Tarantula reageert naar mijn gevoel erg accuraat en snel. Het moment dat je een joystick heel zachtjes aanraakt is een directe reactie. De joysticks op de afstandsbediening zijn vrij gevoelig maar dit went wel.

Het landingsstel was naar een paar landingen al kapot. De kans is groot dat ik een te harde landing heb ingezet. Ik had vooraf al het vermoeden dat het landingstel het niet lang zou gaan uithouden, mede omdat het plastic vrij zwakjes is. De schroefjes waarmee het ladingstel gemonteerd is lieten ook los, dus ik ben uiteindelijk maar verder gegaan zonder landingstel. Als je hiervoor kiest landt de Tarantula op de propeller bescherming, wat meer stevigheid en stabiliteit biedt. Dit geldt waarschijnlijk alleen voor zachtere ondergronden.

Hieronder nog een tweetal afbeeldingen van de Tarantula met de LEDS aan. De oogjes van de Tarantula (naar mijn idee muskiet) zien er wel cool uit.



Toen kwam er die ene dag dat het fout moest gaan. Ik kreeg bezoek van een vriend en vriendin en kon het niet laten om de Tarantula te showen. Met voorbedachten rade had ik de batterij al tijdig aan de oplader aangesloten, zodat we een rondje konden doen. Met veel enthousiasme ging we richting het voetbalveld om de Tarantula te testen.

Er was een klein beetje wind, maar op een zeker moment trok deze aan. Ik moest Sebas even showen hoe hoog de Tarantula wel niet kan. Want deze zou tot 300 meter bereik moeten hebben. De Tarantula is licht, snel, maar misschien wel te licht voor te veel wind. Het resultaat?

Een boom van +/- 20 meter met vrijwel in de top mijn Tarantula. Ik heb even aan een scenario gedacht dat deze er wel uit zou waaien. Wat een nonsens! Ik wil mijn Tarantula gewoon hebben om meer te vliegen. Ik ben terug naar huis gegaan om een ladder te halen, dan maar de boom in! Na een halfuur had ik de Tarantula uit de boom, niet wetende of deze nog werkend zou zijn. Met geluk kan ik zeggen dat de Tarantula nog prima werkt. Ik heb zelf nog mogen genieten van publiek tijdens mijn boom klimavontuur. Back in the good old days!



Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu